Γιορτή του αθλητισμού σε μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα σήμερα στη Λάρισα. Το 5ο Run Greece συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της Κυριακής προσελκύοντας χιλιάδες αθλητές και θεατές. Συνολικά στις τρεις διαδρομές, σύμφωνα με πληροφορίες του kosmoslarissa.gr,  δήλωσαν συμμετοχή 4.805 άτομα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον αγώνα της πόλης.

Αναλυτικά, στην διαδρομή των 10.000 μέτρων, η οποία ξεκινάει στις 10 το πρωί, αναμένεται να πάρουν μέρος 610 αθλητές. Ακολουθεί, με σειρά εκκίνησης, ο αγώνας των παιδιών, που είναι προγραμματισμένος για τις 11:30, με 945 συμμετοχές, ενώ η πολυπληθέστερη διαδρομή που είναι τα 5.000 μέτρα και στην οποία φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή  3.250 άτομα, θα ξεκινήσει στις 11:45.

Ο φετινός αγώνας συγκεντρώνει δυνατά ονόματα των μεσαίων αποστάσεων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη νέων ρεκόρ. Στα 10χλμ των Ανδρών ξεχωρίζει ο Γιώργος Μίνος, που προέρχεται από τη νίκη στα 3χλμ στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ενώ θέση εκκίνησης θα πάρει και ο Χρήστος Μπουντούλης. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Αναστασία Καρακατσάνη και η Ζωή Ανδρικοπούλου θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Το Run Greece διοργανώνεται από το ΣΕΓΑΣ και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχει μεγάλο χορηγό την Wind. 

Η Λάρισα αγκάλιασε από την αρχή το θεσμό αγώνων, αφού είναι από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή δρομέων και με ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση από χρόνο σε χρόνο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη της Λάρισας έχουν σημειωθεί δύο ρεκόρ Run Greece,  το 2015, από τον Ιάσωνα Ιωαννίδη στα 10χλμ Ανδρών και την Αναστασία Καρακατσάνη στο ίδιο αγώνισμα.

Λ.Ε.