Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει έναν κύκλο συζητήσεων, δίνοντας σε νέους ερευνητές τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους.

Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσα από αυτές τις συζητήσεις, να αναδειχτεί η εμπεριστατωμένη άποψη νέων ερευνητών κι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι την περίοδο της Αντίστασης, με την προσδοκία, η κάθε εισήγηση να γίνει αφορμή για μια γόνιμη συζήτηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Πιο συγκεκριμένα, οι συζητήσεις θα διεξαχθούν μέσα από την πλατφόρμα zoom και για αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι θα έχουν εγκαταστήσει το πρόγραμμα στη συσκευή τους.

Topic: Νέοι Ερευνητές συζητούν για την Αντίσταση
Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/6346534176?pwd=bFNRSlJ1U0J5cUd2YmoxSTY2b2gwdz09

Meeting ID: 634 653 4176
Passcode: 7uUPf8

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 18.00 με  εισηγητή τον κ. Βαγγέλη Ρεμπάπη και θέμα «25 Νοεμβρίου 1942, η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου: Η προετοιμασία, η εξέλιξη και το αποτέλεσμα».

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο κ. Ρεμπάπης θα αναφερθεί στα γεγονότα,  στη συνεργασία ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ με τους Άγγλους σαμποτέρ ενάντια στον κοινό γερμανικό εχθρό και τις δυνάμεις του Άξονα και στις συνέπειες που επέφερε η πράξη-ορόσημο της Εθνικής Αντίστασης.

Θα ακολουθήσει η συζήτηση κι η συνάντηση θα λήξει στις 18.40.

Σύντομο βιογραφικό: Ο Βαγγέλης Ρεμπάπης κατάγεται από τη Λάρισα και είναι ιστορικός επιστήμονας, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ως ιστορικός ερευνητής ειδικεύεται στη Δημόσια Ιστορία, αρθρογραφεί σε προσωπικό blog, τοπικά sites, στον Τύπο και σε επιστημονικά περιοδικά.

Συμμετέχει στα κοινά της πόλης τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας αλλά κι ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λαρισαίων, όπου εκπροσωπεί τον Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.