Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο πρώτος διά ζώσης εκπαιδευτικός κύκλος των έξι εκ των δεκαέξι προγραμμάτων του κύκλου μάθησης «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση». Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον εκπαιδευτές της Ά Βάθμιας, της Β΄ Βάθμιας καθώς και της εκπαίδευσης ενηλίκων. Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα καθώς και στο εκπαιδευτικό συγκρότημα του ΤΕΙ Λάρισας. Οι εκπαιδευτές του πρώτου κύκλου ήταν οι κ.κ. Μπάρλος Αποστόλης, Γώγου Βασιλική, Ανδριτσάκου Δήμητρα και Χρήστου Μαρία.
Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και πραγματοποιείται με την επιστημονική εποπτεία της Ε.Ε.Ε.Ε., σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).
Την ευθύνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων.
Να σημειωθεί ότι η επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις για τα νέα πέντε τμήματα έχουν οριστεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.
Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων της πόλης, παρατείνετε η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων  έως και την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018,
στην ακόλουθη διεύθυνση στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων https://learninglarissa2016.wordpress.com/texni_ekpaideysi_2018_ait/
 Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
- στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250.
- στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/