Απαισιόδοξος, αναφορικά με το μέγεθος εξάπλωσης του κορονοϊού στην πόλη της Λάρισας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι έχει μολυνθεί ένα σημαντικό μέρος των Λαρισαίων, εμφανίστηκε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Την εκτίμησή του στηρίζει στο γεγονός ότι οι Ρομά που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό είναι πλανόδιοι μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούν την πραμάτεια τους σε λαϊκές αγορές της περιοχής και άρα ήρθαν σε επαφή με πολύ κόσμο.

Ο κ. Γιαννακόπουλος πιστεύει ακόμα ότι ο Ρομά που πήγε από μόνος του να κάνει το τεστ και εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό, δεν αποτελεί το κρούσμα μηδέν για τον οικισμό Νέα Σμύρνη της Λάρισας, αλλά κόλλησε τον ιό από άλλον συντοπίτη του.

«Από τη στιγμή που ελήφθησαν 29 δείγματα στον οικισμό των Ρομά και τα 20 ήταν θετικά στον ιό, φαίνεται ότι εκεί υπάρχει μία φωλιά διασποράς του κορονοϊού. Αυτό μας θορυβεί και μας ανησυχεί πάρα πολύ.

Έντονη ανησυχία υπάρχει και για τους υπολοίπους  οικισμούς Ρομά στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και κυρίως σε αυτόν του Τυρνάβου, όπου κατοικούν πάνω από 5.000 άτομα.

Ο οικισμός της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στην άκρη μεν αλλά εντός πόλης της Λάρισας. Άρα μπορεί να έχει διασπαρεί σημαντικά στην πόλη ο ιός.

Για να έχουμε τη σωστή εικόνα, θα πρέπει να ληφθούν δείγματα από τον οικισμό την 7η και την 14η μέρα από αυτήν που εντοπίστηκε το κρούσμα.

Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος για το μέγεθος της μόλυνσης και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Γιαννακόπουλος.

ethnos.gr