Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα» κ. Ντίνος Διαμάντος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
"Μία σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δήμος Λαρισαίων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που έχει σε ζητήματα Υγείας και Πρόληψης.
Την επιμόρφωση αρχικά 80 Δημοτικών Υπαλλήλων σε ζητήματα πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά, σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες Υποστήριξης ζωής σε έκτακτα περιστατικά.
Μέσα από ένα ταχύρρυθμο εγκεκριμένο και πιστοποιημένο σεμινάριο σε συνεργασία με την Επι.Ζω.
Στην Ελλάδα ελάχιστοι πολίτες του γενικού πληθυσμού είναι εκπαιδευμένοι στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την χρήση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), με αποτέλεσμα να μην αρχίζει έγκαιρα η αναζωογόνηση του θύματος από τους πρώτους παρευρισκόμενους και τα θύματα πνιγμού να βρίσκουν τον θάνατο.
Η ιστορία της Νεφέλης οδηγεί τη σκέψη μας περαιτέρω.
Η Νεφέλη, ένα παιδί μόλις  14 ετών, έσωσε από βέβαιο πνιγμό την μικρότερη αδερφούλα της!
Είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα παιδιά στον κόσμο που σώζει μια ανθρώπινη ζωή.
«Είχα γυρίσει μόλις από το σχολείο, έκανα διαβάσματα, τα αδέρφια μου  κολυμπούσαν, η οικιακή βοηθός άρχισε να φωνάζει το όνομα της αδερφής μου, δεν έδωσα σημασία, λέω παιχνίδι θα είναι», λέει.Αλλά μόνο παιχνίδι δεν ήταν. Η μικρή αδερφή της Νεφέλης, η 10χρονη Δανάη είχε πέσει στην πισίνα του σπιτιού τους, βάθους 3 μέτρων. Πνιγόταν. Κανείς δεν μπορούσε να αντιδράσει. Τότε η 14χρονη ηρωίδα ανέλαβε δράση.
Η Νεφέλη  με απόλυτη ψυχραιμία ένωσε τα χέρια της κι αμέσως άρχισε να εφαρμόζει ρυθμικές πιέσεις στο στήθος της μικρής της αδερφής και να της δίνει το φιλί της ζωής.
Η μικρή ηρωίδα ένα μήνα πριν είχε διδαχθεί στο σχολείο της,  πρώτες βοήθειες από το πρόγραμμα «KidsSaveLives  Τα παιδιά σώζουν ζωές».
Έτσι κατάφερε να επαναφέρει στην ζωή την  μικρότερη αδελφή της.
Το KidsSaveLives είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του από το 2010.
Μέχρι σήμερα έχει μπει σε περισσότερα από 300 σχολεία όλης της χώρας, έχει εκπαιδεύσει περίπου 30.000 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και Λυκείου και 12.000 φοιτητές.
Η πρότασή μας λοιπόν, είναι να αναληφθεί η πρωτοβουλία αυτή συστηματικά και μέσα στα σχολεία.
Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, τους θεσμικούς φορείς της εκπαίδευσης και πιστοποιημένους φορείς παροχής ανάλογων σεμιναρίων."