Προφανώς η νομοθεσία παρέχει “παράθυρο” για την παράλληλη απασχόληση ενός πανεπιστημιακού γιατρού σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αλλιώς δεν μπορούμε να διανοηθούμε την απροκάλυπτη διαφήμιση που κάνει ένας γιατρός, διευθυντικό στέλεχος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, στον εξοπλισμό του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. 

Η περίπτωση του αναπληρωτή καθηγητή κ. Γιώργου Κύργια, διευθυντή Ακτινοθεραπείας του ΠΠΝΛ, που βλέπουμε πιο κάτω σε βίντεο, είναι χαρακτηριστική.

Ουδείς αμφισβητεί ότι η πλειονότητα των γιατρών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας αποτελείται από εξαιρετικούς επιστήμονες. Και καλό θα ήταν το δημόσιο νοσοκομείο να τους αμείψει όπως τους αρμόζει για να τους έχει αποκλειστικά δικούς του.

Όμως το θέμα, με τις “δύο βάρκες” κάποιων πανεπιστημιακών, πέρα από τη νομική πλευρά, έχει να κάνει με τη δεοντολογία και την ηθική. Αποτελεί ερωτηματικό με ποιον ακριβώς τρόπο τιμολογούνται οι ιατρικές υπηρεσίες κάποιων γιατρών του Πανεπιστημιακού προς ασθενείς ιδιωτικών νοσοκομείων. Και πώς εξηγείται αρκετοί πάσχοντες να ξεκινούν από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και να καταλήγουν για θεραπεία στο ΙΑΣΩ ή σε άλλα ιδιωτικά.

Απαντήσεις δεν περιμένουμε...

Κώστας Τόλης

Δείτε το βίντεο του καθηγητή Κύργια: