Μετά την ολοκλήρωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
"Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα,  μπορούμε πλέον να επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα όσα άφησε πίσω του, τόσο σε ότι αφορά τη διαδικασία του Συνεδρίου, όσο και τα ζητήματα της πόλης μας.
Κατ’ αρχάς , όλοι οι συμμετέχοντες στις θεματικές ενότητες  του Συνεδρίου, πιστεύω ότι  συμφωνούν ότι  επρόκειτο για μια πρωτόγνωρη, ουσιαστική,  αποτελεσματική και δημοκρατική διαδικασία.
Πρωτόγνωρη γιατί  ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ήρθαν στην Λάρισα και τη Θεσσαλία για να συμμετάσχουν σε μια ανοικτή διαδικασία διαβούλευσης «από τα κάτω», δίνοντας ειλικρινείς απαντήσεις και παρέχοντας ουσιαστική ενημέρωση στους συμμετέχοντες. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί.
 Το Συνέδριο ήταν ουσιαστικό αφού συζητήθηκαν εκτενώς στις θεματικές συνεδρίες βασικοί πυλώνες της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την χώρα και την περιφέρεια μας, με τον πρωθυπουργό να προχωράει σε σημαντικές εξαγγελίες για την Θεσσαλία, στο πλαίσιο του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας, για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.
Επίσης, αναμφίβολα, ήταν μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία, αφού  καταγράφηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή συμμετοχή των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Θεσσαλίας, αλλά και   των επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής, σε έναν ανοικτό, γόνιμο, ζωντανό και ουσιαστικό διάλογο  με τα κυβερνητικά στελέχη που αφορούσε όλα τα μεγάλα ζητήματα της Θεσσαλίας.
Εξάλλου, οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου παρήγαγαν αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση εξέφρασε την ισχυρή πολιτική βούλησή της για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην περιοχή μας, ενώ κατεγράφη με σαφήνεια και ο οδικός χάρτης για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου παραγωγικού μοντέλου της Θεσσαλίας.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της πόλης μας, οι τρεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού όπως διατυπώθηκαν στη ομιλία του (παραχώρηση στρατιωτικών εκτάσεων, χρηματοδότηση Αρχαίου Θεάτρου, αξιοποίηση Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής) αλλά και οι επιμέρους συζητήσεις με υπουργούς για άλλα ζητήματα που προωθεί η δημοτική αρχή, προκαλούν ικανοποίηση.
Αναλυτικά, το θέμα της αξιοποίησης στρατιωτικών εκτάσεων, όπως οι Λαρισαίοι γνωρίζουν, αποτελεί διαχρονικό αίτημα της πόλης για πολλές δεκαετίες. Η παραχώρηση σημαντικών  εκτάσεων των στρατοπέδων «Τζήμα» και «Μπουγά» προκαλεί ικανοποίηση, γιατί αφενός ικανοποιείται ένα σημαντικό αίτημα της Λάρισας και αφετέρου δημιουργούνται οι συνθήκες για σημαντικές και ποικίλες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών με τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και κοινωφελών εγκαταστάσεων.
Για το μεγάλο ζήτημα του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου και της αναστύλωσης  του, ώστε εκτός από επισκέψιμο, όπως είναι σήμερα,  να καταστεί και λειτουργικό, η αναφορά του πρωθυπουργού στην ομιλία του, προκαλεί αισιοδοξία, ώστε στο ορατό μέλλον, το υπέροχο αυτό μνημείο, να μπορεί να φιλοξενήσει παραστάσεις και εκδηλώσεις.
Ηδη τις επόμενες εβδομάδες, ολοκληρώνονται οι μελέτες που υλοποιούνται,  μέρος των οποίων χρηματοδότησε ο Δήμος Λαρισαίων . Ετσι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην προοπτική αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής. Πρόκειται για μια σημαντική δέσμευση, η οποία ωστόσο για να πάρει το δρόμο της υλοποίησης απαιτεί συνέργειες και συνεργασίες αρκετών φορέων για να προχωρήσει. Η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή μπορεί να μετατραπεί σε Κέντρο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του αγροτοδιατροφικού τομέα και επιτέλους να αξιοποιηθούν τα θαυμάσια κτίρια της  και οι εκτάσεις της.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι το Αναπτυξιακό Συνέδριο, μπορεί να αποτελέσει  αφετηρία και  εκκίνηση για τη συγκρότηση του νέου παραγωγικού της Θεσσαλίας αλλά και προωθητική δύναμη για την δρομολόγηση λύσεων για σημαντικά ζητήματα της πόλης".