Τις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για την επόμενη περίοδο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, συζήτησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης με  τους προέδρους  του Επαγγελματικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ.κ. Σ. Γιαννακόπουλο και Χρόνη Ισαακίδη και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Αχ. Νταβέλη στη διάρκεια των χθεσινών του επισκέψεων στους θεσμικούς οικονομικούς φορείς της πόλης.

Ο Δήμαρχος τόνισε στη διάρκεια των συναντήσεων του πως υπάρχει ήδη ένα διαμορφωμένο σχέδιο από την πλευρά της δημοτικής αρχής, το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση των υπαρχόντων θεσμών, αλλά και στη δημιουργία νέων, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της πόλης.

 «Αυτή την δύσκολη εποχή,  χρειαζόμαστε,  ένα μοντέλο ανάπτυξης, που θα είναι βιώσιμο, ανταγωνιστικό, αλλά και κοινωνικά δίκαιο – είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και τόνισε ότι χρειαζόμαστε  επιχειρήσεις, που θα παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Επιχειρήσεις που  δημιουργούν θέσεις απασχόλησης, που  παράγουν ποιοτικά προϊόντα,  που σέβονται το περιβάλλον, που στηρίζουν την τοπική κοινωνία. Που εξάγουν, που  δημιουργούν πλούτο, πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη»

Ο κ. Καλογιάννης εξήγησε πως το σχέδιο δράσης του Δήμου για τη νέα περίοδο στηρίζεται στο τρίπτυχο: Περιφερειακός Πόλος Ανάπτυξης – Ελκυστική πόλη – Ψηφιακή μετάβαση.

Με τα χαρακτηριστικά αυτά ο Δήμος μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, της εξωστρέφειας και εντέλει της εδραίωσης τους στο διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

«Σ΄ αυτή την εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας αποκτούν πρωτεύοντα ρόλο οι συνέργειες των τοπικών φορέων και των επιχειρήσεων» είπε ο Δήμαρχος και τόνισε πως ο Δήμος είναι έτοιμος να διαδραματίσει ένα κομβικό ρόλο στο συντονισμό των παραγωγικών δυνάμεων, ώστε να ξεδιπλωθούν όλες οι δυνατές συνεργασίες που θα οδηγήσουν στη σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος.

 «Ο σύγχρονος ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Τέλος ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως η άριστη συνεργασία που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των τοπικών οικονομικών φορέων με το Δήμο και θα συνεχιστεί και στην επόμενη περίοδο.