Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι δεν έχει ακόμα καθορισθεί από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ η ημερομηνία έναρξης υποβολής δηλώσεων της μελέτης κτηματογράφησης για τους Δήμους Αγιάς, Κιλελέρ, Λαρισαίων και Φαρσάλων. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζει τα εξής:
Με αφορμή την παραπληροφόρηση πολιτών από ιδιώτες σχετικά με την έναρξη διαδικασίας κτηματογράφησης στους δήμους Αγιάς, Κιλελέρ, Λαρισαίων και Φαρσάλων, την προσέλκυση τους από «ειδικούς» προς υποβολή δηλώσεων και την συλλογή εγγράφων, πράξεις που ενέχουν αστικές και ποινικές ευθύνες, αναφέρουμε τα ακόλουθα :
O Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει τους πολίτες ότι δεν έχει ακόμα καθορισθεί από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ η ημερομηνία έναρξης υποβολής δηλώσεων του Ν. 2308/95 της μελέτης κτηματογράφησης για την ολοκλήρωση δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου στους καλλικρατικούς δήμους Αγιάς, Κιλελέρ, Λαρισαίων και Φαρσάλων της περιφερειακής ενότητας Λάρισας της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σε κάθε περίπτωση, η υποβολή δήλωσης στο Κτηματολόγιο είναι η αρχή της διαδικασίας κτηματογράφησης και οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι απλό για ένα επαγγελματία. Όμως, η εμπειρία έχει δείξει ότι ο καλύτερος συνεργάτης του πολίτη που μπορεί να διεκπεραιώσει τη διαδικασία είναι νομικός, καθώς είναι γεγονός ότι σφάλματα ή ανακρίβειες χρόνων προβάλλονται κατά τη κτηματογράφηση. Ο πολίτης όταν αναθέτει την υποβολή δήλωσης σε δικηγόρο :
1.    Διασφαλίζει την ορθή συμπλήρωση της δήλωσης
2.    Αποφεύγει περιττά έξοδα ενστάσεων, όταν ολοκληρωθεί η ανάρτηση
3.    Προλαμβάνει σφάλματα που ενδεχόμενα υπάρχουν, ώστε τελικά να γίνει ορθά η κτηματολογική εγγραφή
4.    Διορθώνει λάθη και ανακρίβειες στους τίτλους και στα δικαιώματα, ενώ σε επόμενη φάση αυτό θα χρειαστεί έξοδα σε δίκες και διορθώσεις, που θα επιβαρύνει το πολίτη σε χρόνο και χρήμα
5.    Συνεργάζεται με τους αναδόχους και δη με τους νομικούς της κτηματογράφησης και επιλύει αποτελεσματικά δυσχερή ζητήματα
6.    Ενημερώνεται και προλαμβάνει τις λανθασμένες ενέργειες σε τίτλους και ιδίως κληρονομιές και δωρεές και τέλος, συνεργάζεται με τους Υποθηκοφύλακες και τους συμβολαιογράφους, ώστε να δοθεί καλύτερη λύση στα ζητήματα που προκύπτουν.
Επιπλέον, ο δικηγόρος επιλύει ζητήματα χρησικτησίας και κληρονομίας, όταν δεν υπάρχουν συμβόλαια, συλλέγοντας κρίσιμα έγγραφα, ώστε να δηλωθεί ορθά κάθε δικαίωμα του πολίτη σε αγρό ή οικόπεδο και παρακολουθεί τη διαδικασία κτηματογράφησης, καθώς είναι αντικείμενο της εργασίας του και τέλος, ενημερώνει τον πολίτη για τις ενέργειες του.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει ότι θα συνδράμει τους πολίτες και τα μέλη του, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αντιποίησης δικηγορίας και αθέμιτης διαφήμισης από επιτήδειους, προσφεύγοντας στις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές με σκοπό την προάσπιση του έργου των δικηγόρων, ώστε να προστατευθεί ο πολίτη