Στις 6 και 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Μπράιτον η 4η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο CS.Tour «Πολιτισμική συνείδηση και κοινωνικές δεξιότητες ως βασικά εφόδια στον τουρισμό» του οποίου ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ είναι συντονιστής εταίρος.
Στόχος του προγράμματος CS.Tour είναι να αναπτύξει καινοτόμες μεθόδους και να παρέχει την ευκαιρία σε όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας ή επιθυμούν μία καριέρα στους τομείς αυτούς, να Μάθουν και να Πιστοποιήσουν τις Κοινωνικές Δεξιότητες και την Πολιτισμική Επίγνωση ώστε να αποκτήσουν Βασικές Ικανότητες (ΒΙ) σύμφωνες με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΠΑ).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα κατάρτισης, το εγχειρίδιο και τα συνοδευτικά εργαλεία για τον εκπαιδευτή, που αναπτύχθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τους εταίρους της σύμπραξης. Το υλικό που αναπτύχθηκε βασίστηκε στα ευρήματα των εθνικών εκθέσεων στις 5 χώρες μέλη (Σουηδία, Ισπανία, Αγγλία, Κύπρος, Ελλάδα) οι οποίες ανέδειξαν τις τάσεις και τις ανάγκες του τουρισμού στην Ευρώπη. Το εν λόγω πρόγραμμα κατάρτισης εστιάζει στην απόκτηση εκείνων των βασικών γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που χρειάζεται να διαθέτουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Κατά τη διάρκεια του meeting παρουσιάστηκε επίσης η πλατφόρμα του προγράμματος η οποία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως σημείο πρόσβασης στα αποτελέσματα του έργου, καθώς και σε υλικό το οποίο μπορεί κανείς να βρει στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του προγράμματος και σχετίζεται με τις βασικές ικανότητες για τη δια Βίου μάθηση Νο 6 (KC6): Κοινωνικές ικανότητες και ικανότητες που σχετίζονται με την ιδιότητα του πολίτη και Νο 8 (KC8): Πολιτισμική συνείδηση και έκφραση στην επικοινωνία στον τομέα του τουρισμού.
Στη συνέχεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση, για εργαζόμενους στον Τουρισμό, από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, πάνω στις βασικές ικανότητες 6 και 8.