Δίπλα σε ανθρώπους που διεκδικούν μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή τους βρέθηκε ο γνωστός καλλιτέχνης, Γιάννης Χαρούλης, που επισκέφθηκε το 2o Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακής Λάρισας, για μια διαφορετική συναυλία.
Ο Γιάννης Χαρούλης διέκοψε για λίγο την καλοκαιρινή περιοδεία του, ταξίδεψε περισσότερα από 300 χιλιόμετρα και βρέθηκε δίπλα στους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές του σχολείου, για να παρουσιάσει μια εξαιρετική μουσική παράσταση. Τραγούδησε χωρίς μικρόφωνο, κάλεσε έγκλειστους να τραγουδήσουν και να παίξουν μουσική, δέχθηκε «παραγγελιές» και κέρδισε με τα τραγούδια, αλλά και με την συμπεριφορά του, τόσο τους εκπαιδευόμενους, όσο και τα μέλη του προσωπικού του σχολείου και της φυλακής, που παρακολούθησαν την μουσική παράσταση.
«Γνωρίζαμε την μελωδική, με ιδιαίτερο ηχόχρωμα φωνή του. Μάθαμε ότι είναι και ευαισθητοποιημένος, απλός και καταδεκτικός» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του Σχολείου Φυλακής Λάρισας.
Μαζί του στη συναυλία ήταν οι Λευτέρης Ανδριώτης (λύρα), Κώστας Πιστιόλης (πνευστά), Παναγιώτης Ριζόπουλος (ήχος), Μαρία Δακανάλη. Ο Γιάννης Χαρούλης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν, επίσης, το μικρό μουσείο και την δανειστική βιβλιοθήκη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Στην συνέχεια, ο Γιάννης Χαρούλης συζήτησε με τους έγκλειστους και το προσωπικό του σχολείου, ενώ βγήκαν και οι σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες.