Ως το πρώτο βήμα για την προσπάθεια επανασύνδεσης της Ιπποκρατικής ιδέας με τη Λάρισα, χαρακτηρίζεται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου στις 5.30 μμ. στο προσκήνιο Πολιτισμού (θέατρο ΟΥΗΛ)   με θέμα «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα: πόλος έλξης, έμπνευσης και δημιουργίας». 

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισας» και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων, του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου αλλά και το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, 

αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης στην οποία θα συμμετάσχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες, ενώ επίσης θα τιμηθούν οι αείμνηστος αρχίατρος Δημήτρης Παλιούρας, πρωτεργάτης και πρωτοπόρος των προσπαθειών για τη ανέγερση μνημείου του Ιπποκράτη στη Λάρισα, αλλά και ο δημιουργός του μνημείου γλύπτης και ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Γεώργιος Καλακάλας. 

Επίσης ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων, θα προχωρήσει σε μελέτη για τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις στο μνημείο, ενώ επεσήμανε στόχος είναι και ο εμπλουτισμός με φαρμακευτικά βότανα, του  βοτανικού κήπου που βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητής Γιάννης Στεφανίδης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης αλλά και στην αναγκαιότητα σύνδεσης της Ιπποκρατικής ιδέας, καταθέτοντας την πρόταση του τμήματος για τελετές ορκωμοσίας των αποφοίτων στο Μνημείο του Ιπποκράτη, όταν ολοκληρωθούν οι τεχνικές παρεμβάσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κων. Γιαννακόπουλος, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει ο Ιπποκράτης για τη Λάρισα, αλλά και για το σύνολο του ιατρικού κόσμου επισημαίνοντας πως  ο Σύλλογος θα σταθεί αρωγός στην οποία προσπάθεια κινείται στην κατεύθυνση της προβολής της Ιπποκρατικής ιδέας και της σύνδεσής της με τη Λάρισα. 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Λάρισας και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μακρυγιάννης αφού ανέσυρε από τη μνήμη του την έντονη δράση του αρχίατρου Δημ. Παλιούρα και το πάθος του για τη διάδοση της Ιπποκρατικής ιδέας, αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορεί να έχει για τα Λάρισα και την τοπική ανάπτυξη η διάδοση της Ιπποκρατικής ιδέας. 

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας,  περιφερειακός σύμβουλος κ. Απόστολος Μπέμπης επεσήμανε την αναγκαιότητα της επιστροφής στις ρίζες των προγόνων μας και τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει θερμά την εκδήλωση και τις σχετικές πρωτοβουλίες. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, αναφέρθηκε στη συγκρότηση του συλλόγου, ο οποίος ιδρύθηκε το περασμένο καλοκαίρι και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την συμμόρφωση του χώρου του Μνημείου, που έγινε από το Δήμο Λαρισαίων, σημειώνοντας πως πέρσι 200 μαθητές 5 σχολείων της πόλης, επισκέφθηκαν το Μνημείο και του μουσειακού χώρου, ενώ φέτος μέχρι σήμερα ο Μνημείο έχουν επισκεφθεί 400 μαθητές 15 σχολείων.