Χιλιάδες εκδρομείς του τριημέρου αγωνιούν για τον καιρό που θα κάνει την Κυριακή των Αποκριών αλλά κυρίως την Καθαρά Δευτέρα.

Στη Θεσσαλία αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή αναμένονται πρωινές ομίχλες και αραιές νεφώσεις, που από τα δυτικά θα πυκνώνουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 ως 13 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -2 ως 16 βαθμούς και νοτιότερα από 8 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 ως 7 μποφόρ, με εξασθένηση.

Για την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν με βροχές πρώτα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και επέκταση μέσα στη μέρα στα Ηπειρωτικά, και την νύχτα καταιγίδες στο Ιόνιο και χιόνια ψηλά στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά και βόρεια μέχρι 5 μποφόρ και δυτικοί νοτιοδυτικοί στις υπόλοιπες περιοχές με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -2 έως 15 και νοτιότερα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει την Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και μέχρι τη νύχτα και στα υπόλοιπα. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.