Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Παύλο Μπακίρη, τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, τον πρώην βουλευτή κ. Βασίλη Υψηλάντη και τοπικά στελέχη της παράταξης, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή, πύραρχο Ηλία Τσαπούρα. Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν για τα θέματα πυρασφάλειας στο νότιο Αιγαίο, ενώ είχαν και συνάντηση με τους πυροσβέστες της βάρδιας.
Μετά την ενημέρωση ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η φετινή χρόνια σημαδεύτηκε από καταστροφικές πυρκαγιές που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπισθεί πιο αποτελεσματικά. Δυστυχώς, υπήρξαν παραλείψεις, καθυστερήσεις, λάθη και αστοχίες με τραγικές συνέπειες, όπως οι καθυστερήσεις στη μίσθωση των ελικοπτέρων κατάσβεσης. Δεν αρκεί στα πύρινα μέτωπα ο επαγγέλματος των πυροσβεστών που πέφτουν στο καμίνι της φωτιάς. Θα πρέπει να έχουν στη διάθεσης τους όλα τα απαραίτητα μέσα, επίγεια και εναέρια, για να φέρουν άμεσα σε επιτυχία την αποστολή τους. Στην κυβέρνηση αντί να πάρουν κυριολεκτικά φωτιά στα μπατζάκια τους για άλλη μια φορά τρέχουν και δεν φτάνουν κατόπιν εορτής, αφού η ζημιά έχει γίνει. Για όλα αυτά έχει κληθεί ο αρμόδιος υπουργός να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στη Βουλή.
Η Νέα Δημοκρατία δια του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε στο δημόσιο διάλογο μια δέσμη προτάσεων για την πρόληψη και την αποτελεσματικότερη δασοπροστασία. Η προστασία του φυσικού πλούτου θα πρέπει να είναι καθήκον μας».
Αξιοπρεπείς αποδοχές…
Ακολούθως, το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, Ταξίαρχο Γεώργιο Γεωργακάκο και ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί, το οποίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο τη θερινή περίοδο, όπου τα νησιά δέχονται μεγάλο όγκο των τουριστών που επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.
Ο αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης στην αξιωματική αντιπολίτευση, αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση, σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ η ασφάλεια του πολίτη είναι το πρώτιστο αγαθό που οφείλει μια ευνομούμενη πολιτεία να παρέχει στα μέλη της. Δεν νοείται ελευθερία χωρίς ασφάλεια. Στον τομέα αυτό, ωστόσο, περισσεύουν οι ιδεοληψίες και οι αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για μας ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις προς κάθε κατεύθυνση. Όσο κι αν επιχειρούν, όσοι κάνουν τα στραβά μάτια στα "παιδιά του Ρουβίκωνα", να ακυρώσουν στην πράξη την αστυνομία, η αλήθεια είναι ότι ο πολίτης στα δύσκολα την αστυνομία αναζητά. Για αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ οφείλουμε, ιεραρχώντας τις δυνατότητες της πολιτείας, να παρέχουμε αξιοπρεπείς αποδοχές και σαφές πλαίσιο επιτέλεσης του καθήκοντός τους».