Tην Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος συμμετείχε στην ημερίδα - εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου, «Ο Αττικός Αμπελώνας» στο Ζάππειο Μέγαρο ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, απευθύνοντας χαιρετισμό.
Η εκδήλωση εντάσσεται σε σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου του οίνου και στην αύξηση των εξαγωγών, με πολλαπλασιαστικά οφέλη ειδικά για τον κλάδο των οινοπαραγωγών Αττικής.
Ο βουλευτής κ. Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία ύπαρξης και διατήρησης του Αττικού Αμπελώνα ως του αρχαιότερου στην Ελλάδα που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ζωή των κατοίκων, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τις μέρες μας.
Επίσης επισήμανε ότι παρόλο που σήμερα, παρά τις μεγάλες επεμβάσεις και αλλαγές που δέχτηκε το Αττικό τοπίο στον οικιστικό και στο βιομηχανικό τομέα, (αεροδρόμιο, ραγδαία αύξηση τιμών γης), ο αμπελώνας της Αττικής, εξακολουθεί να παραμένει ως ένας από τους σημαντικότερους αμπελώνες της Ελλάδας με συνολική έκταση που αγγίζει τα 65.000 στρέμματα, με το 80% να μονοπωλούν οι λευκές ποικιλίες και τα 4/5 του αμπελώνα να βρίσκονται στα Μεσόγεια.
Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη για συνεταιρισμούς και συλλογική δουλειά, την σωστή ενημέρωση και το σχεδιασμό με βάση πετυχημένα πρότυπα.
Σήμερα ο κ.Παπαδόπουλος παρευρέθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων στο ΓΕΩΤΕΕ, παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας όπου απεύθυνε χαιρετισμό. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας, της διαχείρισης και προστασίας δασών και φυσικού περιβάλλοντος, της αλιείας και της διαχείρισης των ορυκτών και υδατικών πόρων αλλά ενώ στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας του επιστημονικού προσωπικού του κλάδου με την Κυβέρνηση για ζητήματα που αφορούν στην αειφορική διαχείριση των δασών και στην αξιοποίηση του δασικού πλούτου της χώρας μας με γνώμονα πάντα την προστασία στο περιβάλλον.