Σε δήλωσή του για τις πανελλαδικές εξετάσεις ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής: «Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον στην ζωή των νέων, καθώς είναι μία από τις πρώτες ‘‘μάχες’’ που δίνουν στην ζωή τους. Αυτές τις μέρες απαραίτητα εφόδια είναι η υπομονή, η ψυχραιμία, η αφοσίωση στον στόχο τους και η ελπίδα.
Οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι οι αγώνες για την διεκδίκηση κάθε αγαθού δεν σταματούν ποτέ, πόσο μάλλον ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης , η οποία θέτει τα θεμέλια για την απόκτηση καινούργιων εμπειριών και την διεύρυνση νέων οριζόντων στην ζωή τους και στο μέλλον του τόπου μας.
Για τον λόγο αυτό, βασική μέριμνα της Κυβέρνησης  είναι ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο δημοκρατικό σχολείο με αναμόρφωση του Λυκείου ώστε να αποτελεί στήριγμα για τους μαθητές αλλά και για τους γονείς που επενδύουν τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά στον αγώνα για την μόρφωση.  Θέλουμε να έχουν όλοι  δικαίωμα πρόσβασης σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια Παιδεία, ανεξαιρέτως οικονομικής κατάστασης.
Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους που δίνουν τον δικό τους αγώνα, των Πανελληνίων εξετάσεων.»