Tην Πέμπτη 11 Μάιου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θανάση Ζαννιά.
Κατά την συνάντηση ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων στα μήλα και την καταστροφή που υπέστησαν από τον παγετό του Απριλίου. Όπως δήλωσε υπάρχει ζημιά η οποία ήταν αδύνατο να εκτιμηθεί τότε και εμφανίστηκε εκ των υστέρων κατά την παραγωγή με την άνοδο της θερμοκρασίας.
Ο κ. Ζαννιάς από την μεριά του κατανόησε την φύση του ζητήματος και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε επανεξέταση των αποζημιώσεων, εφόσον οι παραγωγοί καταθέσουν ενστάσεις στον τοπικό ΕΛΓΑ με σκοπό την διαβίβαση των ενστάσεων στον κεντρικό ΕΛΓΑ για την εκ νέου εκτίμηση της ζημιάς.
Ο κ.Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «η στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών και η αποκατάσταση των αδικιών αποτελούν προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Η περιοχή της Αγιάς στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα εισοδήματα από την παραγωγή μήλου και για το λόγο αυτό οφείλουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε όποιο ζήτημα προκύψει στο μέλλον, καθώς τίθεται θέμα επιβίωσης των παραγωγών. Καλούνται λοιπόν οι αγρότες να καταθέσουν ενστάσεις επί του ζητήματος προκειμένου να προωθηθεί άμεσα η επίλυση του.»