Εκδήλωση αφιερωμένη στον Τίτο Πατρίκιο, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο θέατρο ΟΥΗΛ.
Ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, ο Τίτος Πατρίκιος, διαρκώς ενεργός ως πολίτης, με αδιάλειπτη και πυκνή παρουσία στα Γράμματα  από το 1943 μέχρι και σήμερα, έχει βραβευτεί για το σύνολο του έργου του με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (1994) και το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (2008) και έχει πλέον καταξιωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους ποιητές της μεταπολεμικής και της σύγχρονης ποίησης, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Με το έργο του έχουν ασχοληθεί έγκριτοι μελετητές, κριτικοί και πανεπιστημιακοί.
Στην εκδήλωση, εκτός από τον ίδιο τον Τίτο Πατρίκιο, θα μιλήσουν για το έργο του, ο κ. Γιώργος Στεφανίδης, πρόεδρος της ELGA (Γαλλo-ελληνικός οργανισμός που προωθεί και υποστηρίζει επιστημονικά τη συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ Γαλλίας και Ελλάδας) με θέμα «Η ποίηση του Τίτου Πατρίκιου ως ιστορική πηγή», η κ. Ελένη Αντωνιάδου, φιλόλογος και μελετήτρια του έργου του Τίτου Πατρίκιου, με θέμα "Ως πού μπορεί να φτάσει ένας χωματόδρομος", και ο κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, με θέμα "Η αειθαλής ποιητική νεότης του Τίτου Πατρίκιου".
Η κ. Βιολέτα Π. Μπέη Φουντή, χειρουργός οδοντίατρος, έχει αναλάβει τον συντονισμό της εκδήλωσης.
Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών του ΔΩΛ «ο ήχος ως έχει» θα ερμηνεύσει το Divertimento in B-flat major, Hob.ll:46 του J. Haydn.
Την εκδήλωση υποστηρίζει το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ.
Ποιήματα
Χωματόδρομος, Μαθητεία, εκδ. Πρίσμα, Προαιρετική Στάση, εκδ. Ερμής, εκδ. Γνώση, Θάλασσα Επαγγελίας, εκδ. Θεμέλιο, Αντιδικίες, εκδ. Ύψιλον, Αντικριστοί καθρέφτες, εκδ. Στιγμή, Παραμορφώσεις, εκδ. Διάττων, Μαθητεία ξανά,  εκδ. Διάττων, Η Ηδονή των παρατάσεων, εκδ. Διάττων, εκδ. Κέδρος, Ποιήματα Ι,ΙΙ,ΙΙΙ, IV εκδ. Κέδρος, Η αντίσταση των γεγονότων, εκδ. Κέδρος, Η πύλη των λεόντων, εκδ. Διάττων, Η νέα χάραξη, εκδ. Κέδρος, Λυσιμελής πόθος, εκδ. Διάττων, Συγκατοίκηση με το παρόν, εκδ. Κέδρος, Δίγλωσση ανθολογία ποιημάτων: Οι λέξεις γυμνές. (le parole nude, Interlinea, 2013).
Πεζά
Η Συμμορία των δεκατριών, εκδ. Διάττων, εκδ. Κέδρος, Συνεχές Ωράριο, εκδ. Διάττων, εκδ. Κέδρος, Στην ίσαλο γραμμή (Αφηγήσεις), εκδ. Κέδρος, Περιπέτειες σε τρεις σχεδίες (Αφηγήσεις), εκδ. Κέδρος, Ο πειρασμός της νοσταλγίας - Σημειώσεις καθημερινότητας, εκδ. Κίχλη, 2015.
Μεταφράσεις
Γκέοργκ Λούκατς, Μελέτες για τον ευρωπαϊκό ρεαλισμό, Εκδοτικόν Ινστιτούτον Αθηνών, Αραγκόν, Μ’ ανοιχτά χαρτιά, Θεμέλιο, 1965, Ηριδανός, Encyclopedie de la Pleiade, Ιστορία της φιλοσοφίας, 19οςς αιώνας, οι κοινωνιολόγοι, Μορφωτικό  Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, Σαντάλ, Αναμνήσεις εγωτισμού, Γνώση, Μπαλζάκ, Πραγματεία περί των νεωτέρων διεγερτικών, Ολκός, Πωλ Βαλερύ, Ο κύριος Τεστ, Ολκός.