Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, "δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση σε όσους κατάφεραν να σωθούν από τις πύρινες φλόγες, στους τραυματίες και τους πυροπαθείς της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Εκφράζει  θερμά συλλυπητήρια  σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους.
Από την τραγική αυτή εξέλιξη δυστυχώς αναδεικνύονται οι δραματικές ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία και στη δασοπυρόσβεση, αλλά και η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, που είναι οι βασικές αιτίες για τον χαμό τόσων ανθρώπων.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σταθερά έβαζε τέτοιου είδους αιτήματα στο πλαίσιο διεκδικήσεών του και δεν θα πάψει να παλεύει γι’ αυτά.
Να πάρει τώρα η κυβέρνηση όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για όσους έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά ώστε να καλυφθούν οι πρώτες τους ανάγκες.
Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες όπως :
•    Εμφιαλωμένο νερό
•    Τρόφιμα (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα εβαπορέ, μακαρόνια κλπ)
•    Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
•    Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)
Η συγκέντρωση και παραλαβή των ειδών θα γίνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6) τις ώρες 9:00 το πρωί  έως 1:00 το μεσημέρι, πληροφορίες στο τηλ. 2410250708).
Επίσης καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους της πόλης μας να απευθυνθούν στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων μας, για να δώσουν αίμα ώστε να καλυφθούν ανάγκες των τραυματιών που νοσηλεύονται (ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ)."