Ο Συναυλιακός «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή με τον Θοδωρή Βουτσικάκη στον ομώνυμο ρόλο, έρχεται για μια παράσταση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.
Τον Μάιο ο «Ερωτόκριτος» ήταν η πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη νέα της στέγη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η υποδοχή από τον κόσμο και την κριτική ήταν ενθουσιώδης!
Στο ΔΩΛ, θα παρουσιαστεί ο Συναυλιακός «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, ένας κύκλος τραγουδιών με ενδιάμεσα αφηγηματικά μέρη, προερχόμενα από το μιούζικαλ.
Μελοποιώντας αυτό το αναγεννησιακό αριστούργημα, ο Δημήτρης Μαραμής προσπάθησε, με σύγχρονο τρόπο, να «παντρέψει» την κρητική μουσική παράδοση με αναφορές από τη blues, την jazz, αλλά και τη rock.
Συμμετέχουν: Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραμάνα), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας) και Νίκος Κύρτσος (Πολύδωρος) και ένα τετραμελές μουσικό σχήμα με το συνθέτη στο πιάνο και στη διεύθυνση.
Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τη δύναμη της ερωτικής πίστης στις ανατροπές της ζωής.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ - ΜΑΡΑΜΗΣ
Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας,  ως εξής :
Τρίτη 12 έως Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου : 10.00 -13.00 & 19.00-21.00
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου : 11.00-14.00
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου : 19.00
Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου : 10.00 -13.00 & 19.00
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ