Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αναφέρονται τα εξής:

"Στις 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, απεργούμε ενώνοντας τη φωνή μας με τις γυναίκες όλου του πλανήτη:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•    Αξιοπρεπή ζωή με ίσα δικαιώματα.

•    Ισότητα στους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα και πολιτικές για την ένταξη γυναικών που βρίσκονται κοινωνικά αποκλεισμένες και χρειάζονται υποστήριξη.

•    Την υπεράσπιση της ζωής και την αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, ώστε να βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής οικονομίας και της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.

•    Πολιτικές προσανατολισμένες προς την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση και αξιοποίηση ειδικών κονδυλίων, προκειμένου να επιτευχθεί ισότιμη και δίκαιη μετάβαση σε αυτές.

•    Συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων που αποτελεί δείκτη δημοκρατίας και πολιτισμού καθώς οι γυναίκες αποτελούν το μισό της ανθρωπότητας. Διεκδικούμε ίση συμμετοχή γυναικών και αντρών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων (50/50).

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:

Επειδή το σώμα μας συνδέεται με τα δικαιώματά μας, δεν διαπραγματευόμαστε την αυτοδιάθεσή του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να αποφασίζουμε για το σώμα μας, για το αν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις η μητρότητα θα είναι επιλογή της ζωής μας.

Παράλληλα, επειδή ο φεμινιστικός αγώνας συνδέεται με την υπεράσπιση της ειρήνης και της αλληλεγγύης, δηλώνουμε ότι ο αγώνας για την ειρήνη είναι πιο απαραίτητος από ποτέ. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι καμία γυναίκα δεν είναι παράνομη. Και φωνάζουμε δυνατά:

ΟΧΙ στον ρατσισμό και τον αποκλεισμό!

ΟΧΙ στους πολέμους, των οποίων οι άμεσες συνέπειες είναι χιλιάδες θύματα και πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια γυναίκες ανάμεσά τους.

ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ."