Σήμερα στις 18:15 στην Ολομέλεια της Βουλής θα απαντήσει ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, στην επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με την ανάγκη έμπρακτης αναγνώρισης της προσφοράς των υπαλλήλων ΟΤΑ (καθαριότητα, αμαξοστάσια, κοινωνικές δομές), οι οποίοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη στοιχειώδη διατήρηση του αστικού κοινωνικού ιστού, πολλές φορές μάλιστα υπερωριακά.

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής, έχει προτείνει ούτε μία, ούτε δύο άλλα πέντε (!) φορές μέσω σχετικών τροπολογιών την ένταξη στον Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΚΒΑΕ), στους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών, υπηρεσιών και κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων, του «Βοήθεια στο Σπίτι», των ΚΗΦΗ, των υπηρεσιών καθαριότητας κ.λπ., ανεξαρτήτως του φορέα κύριας ασφάλισης (πλέον ενταχθέντα στον ΕΦΚΑ) από τον οποίο προέρχονται, όπως και την καταβολή των ειδικών – πρόσθετων επιδομάτων, που ανακοινώθηκαν για άλλους κλάδους της «πρώτης γραμμής».

Στο πλαίσιο μάλιστα ομοειδούς γραπτής ερώτησης, η οποία κατατέθηκε από την πρώτη ακόμη εβδομάδα της πανδημίας από πλευράς της βουλευτή Λάρισας, ο συναρμόδιος Υπουργός Οικονομικών είχε απαντήσει πως το αίτημα «απορρίπτεται», καθώς «δεν μπορούν να ενισχύσουν αυτούς τους εργαζομένους για δημοσιονομικούς λόγους» (!).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει λοιπόν η σημερινή στάση που θα κρατήσει ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έως τώρα έχει δείξει ότι μπορεί να κρατά τις ισορροπίες σε σχέση με τους Αυτοδιοικητικούς και τα αιτήματά τους, ενώ από την πλευρά της η Ευαγγελία Λιακούλη  παραμένει  απαρέγκλιτα στην θέση της για την αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων των υπαλλήλων των ΟΤΑ.