Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή ακύρωση, υπό το φόβο εκτρόπων από οργανωμένες ομάδες, της προγραμματισμένης εκδήλωσης στο Γκάζι για την παιδεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι, στην οδυνηρή πραγματικότητα της εποχής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νόμος είναι το “δίκιο” των οργανωμένων ομάδων.
Ο δρόμος που κατρακυλάμε, με ευθύνη των κυβερνώντων λαϊκιστών, που με τη δική τους ανοχή θέριεψαν τα “τέρατα” της ολοκληρωτικής σκέψης και συμπεριφοράς, είναι πλέον πολύ επικίνδυνος. Αν για τη δημόσια εκφορά λόγου θα πρέπει να δίνεται “άδεια” από διάφορες ομάδες διαφωνούντων, τότε κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στη δημοκρατία μας.
Δυστυχώς, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση πρωτοστάτησε στο “πεζοδρόμιο”, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει, ακόμη και τώρα, ποιες είναι οι συνέπειες της ανοχής απέναντι στην ανομία, αλλά και της κολακείας στον τραμπουκισμό.
Για τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η ασφάλεια του πολίτη και η ελευθερία της έκφρασης είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές».