Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την λειτουργία για την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, συμμετείχε στην πομπή προς τη συμβολή της οδού Βόλου με την παλαιά εθνική Λάρισας- Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για την 28χρονη ποδηλάτισσα Πωλίνα Τσαπακίδου, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από φορτηγό την προηγούμενη εβδομάδα.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους συμπολίτες μας, που έχουν χάσει τη ζωή τους στον συγκεκριμένο δρόμο, αναγνώστηκε έκκληση  των φορέων και κατοίκων της συνοικίας προς τις αρχές για την επίλυση του προβλήματος.
Κληθείς ο Μάξιμος Χαρακόπουλος να απευθυνθεί στους παρευρισκόμενους, είπε ότι «είναι αρκετός ο φόρος αίματος που έχουμε πληρώσει στην οδό Βόλου.

Επειδή ο δρόμος θεωρείται παράπλευρο δίκτυο, το οποίο η πολιτεία οφείλει να παρέχει ως εναλλακτική δίοδο για όσους θέλουν να αποφύγουν τα διόδια της εθνικής οδού, πρέπει άμεσα να υπάρξει μια πρωτοβουλία έτσι ώστε να καθίσουμε όλοι, Δήμος, Περιφέρεια, βουλευτές του νομού και υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σε ένα τραπέζι, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Θα επικοινωνήσω με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Πιστεύω ότι ουδείς θα έχει αντίρρηση για τη συνάντηση αυτή και αν είναι δυνατόν, καλό θα είναι, να γίνει άμεσα, εντός της επόμενης εβδομάδας. Εύχομαι η άτυχη ποδηλάτισσα να είναι το τελευταίο αθώο θύμα που θρηνούμε στον αιματοβαμμένο τούτο δρόμο».