«Η χώρα μας έχει ανάγκη την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, που δυστυχώς, έχει υποχωρήσει λόγω σοβαρών παθογενειών που αφέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια να τους υπονομεύουν. Η Ελλάδα δεν δύναται να υπερβεί την χρόνια κρίση που την μαστίζει, εάν ταυτοχρόνως με την υγιή οικονομική ανάπτυξη δεν ενισχύσει το κύρος των θεσμικών της δομών. Αν δεν πετύχουμε και τους δύο αυτούς στόχους θα είναι σαν να κτίζουμε στην άμμο, για μια ακόμη φορά». Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του για την εορτή του προστάτη της Δικαιοσύνης Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.
Στο μήνυμα του προς τους Διευθύνοντες του Εφετείου, του Διοικητικού Εφετείου, της Εισαγγελίας Εφετών, του Πρωτοδικείου, του Διοικητικού Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου, του Πταισματοδικείου και τους Προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας, ο Θεσσαλός πολιτικός αφού τους ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση και εκφράζει τη λύπη του διότι λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί, σημειώνει ακόμη τα εξής:
«Δραττόμενος, όμως, της ευκαιρίας, θα ήθελα για άλλη μια φορά να τονίσω ότι οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη ως αναντικατάστατο πυλώνα της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Σε μια εποχή, που οι δικαστές και το δικαιικό μας σύστημα δέχονται σειρά αδικαιολόγητων επιθέσεων, που καταδεικνύει και τη σύγχυση εξουσιών που επιχειρείται, πρέπει να αντιληφθούμε τους κινδύνους που απορρέουν από αυτές τις συμπεριφορές και να τις αποκρούσουμε εν τη γεννέση τους».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει τονίζοντας «Ιδιαίτερα επιτακτική είναι η ανάγκη να επιλυθεί και το μείζον πρόβλημα της οιονεί αρνησιδικίας, με την αδυναμία έγκαιρης απονομής της δικαιοσύνης. Η αρνητική αυτή συνθήκη δημιουργεί πολλαπλά και πολυεπίπεδα προβλήματα στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, που συνιστούν τροχοπέδη στην διαδικασία του εκσυγχρονισμού της. Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!».