Στον μητροπολίτη Ιγνάτιο που «ποίμανε ως “καλός ποιμήν” με διάκριση επί 24 χρόνια την επαρχία που του εμπιστεύθηκε η εκκλησία της Ελλάδος» αφιέρωσε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςτην ομιλία τουστηνεπετειακή Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ, για τα 25 χρόνια του θεσμού, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, στη φορτισμένη συναισθηματικά παρέμβασή του, είπε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Επιτρέψτε μου να αφιερώσω την ομιλία μου στη μνήμη τουαοιδίμουΜητροπολίτουΛαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, που τις πρώτες πρωινές ώρες έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Η θλιβερή είδηση, που έγινε γνωστή από το Μαϊάμι της Φλόριντας, όπου υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος αλλά τον πρόδωσε η καρδιά του κατά την επέμβαση, βύθισε στο πένθος την επαρχία του σεπτού ποιμενάρχη μας, που είναι τμήμα της εκλογικής μου περιφέρειας.
Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ποίμανε ως καλός ποιμήν με διάκριση επί 24 χρόνια την επαρχία που του εμπιστεύθηκε η εκκλησία της Ελλάδος, ορθοτομώντας το λόγο της αληθείας. Διακρίθηκε για την πραότητα, τη σεμνότητα, το εκκλησιαστικό του ήθος, την προσήλωσή του στην ορθόδοξη παράδοση, το θεολογικό του κήρυγμα που έδινε κουράγιο και ελπίδα στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, αλλά και για το πλούσιο κοινωνικό του έργο.
Κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της τοπικής μας εκκλησίας σε καιρούςεμπερίστατους. Γεύτηκε πικρίες, αλλά με την ιώβειο υπομονή, που πάντα τον διέκρινε, κατάφερε να ξεκλειδώσει την αγάπη του ποιμνίου του, που σήμερα πάνδημα θρηνεί τον Άξιο επίσκοπό του.
Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Κρατούμε ως παρηγοριά το προσωπικό του παράδειγμα, το φωτεινό παράδειγμα της ανιδιοτελούς αγάπης προς τον πλησίον και τηςαλληλοσυγχώρεσης. Αιωνία του η μνήμη!»