«Με μεγάλη χαρά είμαι και φέτος μαζί σας στην όμορφη αυτή εκδήλωση. Θέλω σας συγχαρώ για την προσήλωσή σας στις ρίζες και τις παραδόσεις σας από την ιδιαίτερη πατρίδα σας το Γριζάνο, και ιδιαίτερα γιατί αυτή την αγάπη τη μεταλαμπαδεύετε και στα παιδιά σας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου Γριζανιτών Λάρισας.
Απευθυνομενος στον παριστάμενο δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιο Μεριβάκη, ο Λαρισαίος βουλευτής είπε ότι «ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1930 όταν υπογράφτηκε η ελληνοτουρκική φιλία είχε πει για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που νοσταλγούσαν να επιστρέψουν στη Μικρασία ότι “και να τους ζητήσει πίσω η Τουρκία δεν τους δίνουμε”. Παραφράζοντας τον εθνάρχη κ. δήμαρχε, κι’ εμείς σας λέμε ότι και να τους θέλετε πίσω, δεν σας τους δίνουμε τους Γριζανίτες. Γιατί είναι από τους πιο φιλήσυχους, εργατικούς και δημιουργικούς πολίτες της Λάρισας».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που κλήθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γριζανιτών κ. Δημήτρη Αντωνίου να επιδώσει αναμνηστική πλακέτα σε μαθήτρια που εισήχθη σε ΑΕΙ εξήρε την πρωτοβουλία του Συλλόγου να βραβεύσει τα παιδιά μελών του που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημία. Όπως χαρακτηριστικά είπε «με την επιβράβευση αυτή στέλνετε το μήνυμα ότι “τα αγαθά κόποις κτώνται”. Ιδιαίτερα για εμάς που προερχόμαστε από φτωχές οικογένειες έχει αξία η κατανόηση ότι η χαμηλή αφετηρία δεν προδικάζει τη ζωή μας. Στο χέρι μας είναι να παλέψουμε για καλύτερη ζωή.
Καλή χρόνια με υγεία, δύναμη και αντοχές!».