Στην αξία του έργου που επιτελεί ο Σύλλογος Γυναικών Ραψάνης -αλλά και κάθε πολιτιστικός σύλλογος- στην ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας, ιδιαίτερα στις μέρες μας που οι βόρειοι γείτονες μας διεκδικούν με χάρτες ακόμη και τα παραλία της Λάρισας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας στη γραφική κοινότητα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, κληθείς από την πρόεδρο κ. Κατερίνα Γιαννούκα να απευθύνει χαιρετισμό, συνεχάρη τις γυναίκες του δραστήριου Συλλόγου για την πολυσχιδή τους δράση. Όπως χαρακτηριστικά είπε «το έργο που επιτελείτε για τη διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων, εντέλει του ιδιαίτερου πολιτισμού της γραφικής Ραψάνης είναι σημαντικό! Δεν υπενθυμίζει απλά της ρίζες μας, αλλά τονίζει την ιδιαίτερη ταυτότητά μας. Κι αυτό που συντελείται εδώ, όπως και σε κάθε πολιτιστικό σύλλογο, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, τη στιγμή που κάποιοι ανιστόρητοι βόρειοι γείτονές μας σφετερίζονται όχι μόνο την ιστορική μας κληρονομιά, αλλά φτάνουν στο σημείο να διεκδικούν με χάρτες μέχρι τα παραλία της Λάρισας.
Μέσα, λοιπόν, από τους χορούς και τα τραγούδια που μαθαίνετε και στους νεότερους -χαίρομαι που έχετε και παιδικό τμήμα που θα μας παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς- συμβάλετε στη συνειδητοποίηση της ιδιαίτερης ιδιοπροσωπίας μας ως Ελλήνων.
Παρακολουθώ τη δράση σας, άκουσα τον πλούσιο απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, και εύχομαι η νέα χρόνια να είναι ακόμη πιο δημιουργική! Καλή Χρόνια με υγεία, δύναμη και αντοχές».