«Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε στη διάρκεια της θητείας μου στον Τομέα Παιδείας της ΝΔ. Λυπούμαι, όμως, ακούγοντάς σας και κυρίως τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ, τον Βασίλη Παληγιάννη, για δεύτερη χρόνια να θέτετε δημόσια ζήτημα συνεργασίας σας με τον Τομέα Παιδείας του κόμματος». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Θανάση Γκουτζέλα να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της οργάνωσης κατά την οποία τιμήθηκαν πρώην στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ…
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευση είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Έχω ξαναπεί ότι ούτε η ΔΑΚΕ θα υπαγορεύσει πολιτική στο κόμμα ούτε το κόμμα σε εσάς. Οι ρόλοι είναι διακριτοί. Ωστόσο, θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμο να έχετε ενεργή συμμετοχή στον Τομέα Παιδείας γιατί με τις προτάσεις σας διευρύνετε τη βάση δεδομένων, την “τράπεζα θεμάτων”, που πρέπει να έχει κανείς υπόψιν του για να λάβει αποφάσεις και να αποφύγει κακοτοπιές. Έχω ξαναπεί -και επιτρέψτε μου να το επαναλάβω με αφορμή το ερωτηματολόγιο που θέσατε υπόψιν μου για τους “δημοδιδάσκαλους” και τους φόβους σας για “νεοφιλελεύθερες” απόψεις- ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα όπου χωράνε και πολίτες με διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους θέματα. Η επίσημη, όμως, θέση του κόμματος είναι αυτή που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Συνέδριο του κόμματος.
Πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Και η κριτική μας στοχεύει στη βελτίωση της δημόσιας παιδείας που είναι όχημα κοινωνικής κινητικότητας, το μέσο για να έχουν ευκαιρίες για καλύτερη ζωή παιδιά, όπως ο ομιλών που προέρχονται από φτωχές οικογένειες.
ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ…
Δυστυχώς, ο χώρος της παιδείας υφίσταται τις ιδεοληψίες και τους πειραματισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Από την “αριστεία που είναι ρετσινιά” του κ. Μπαλτά περάσαμε στην προσπάθεια Φίλη να υποβαθμίσει τη διδασκαλία για την Ορθοδοξία στο μάθημα των θρησκευτικών. Και επί των ημερών Γαβρόγλου έχουμε πειραματισμούς στου κασίδη το κεφάλι! Ουδείς γνωρίζει -με τόσα αντικρουόμενα που έχουν ειπωθεί από τον ίδιο τον υπουργό- ποιο θα είναι το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Η λογική που επέβαλαν είναι η ισοπέδωση προς τα κάτω και με την κατάργηση των Προτύπων σχολείων και την υποβάθμιση του Ολοήμερου. Επίσης, έχει στοχοποιηθεί ό,τι συμβάλει στη διαμόρφωση εθνικής συνείδησης. Μόνο τυχαία δεν είναι η μείωση των ωρών διδασκαλίας στην ιστορία και τα αρχαία ελληνικά. Κι ας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η προαγωγή της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης μέσω της παιδείας.
Θέλω, λοιπόν, να σας καλέσω να είστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Πολιτική Αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να νικήσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός.
Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σας, αλλά και την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε πρώην στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
Στο πλαίσιο αυτό ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στο πρώην Προϊστάμενο Γραφείου και Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπο Καφανέλη.