«Η πολύτεκνη μάνα, η πολύτεκνη οικογένεια, είναι οι αφανείς ήρωες της χώρας και της καθημερινότητας μας, καθώς ο αγώνας που δίνουν, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, αποκτά διαστάσεις που πράγματι αγγίζουν τα όρια του ηρωισμού». 

Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε τον χαιρετισμό του, σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε ειδική αναφορά στο “ζωτικής σημασίας”, όπως το χαρακτήρισε, θέμα της υπογεννητικότητας, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, διαβεβαιώνοντας, πως για το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί προτεραιότητα και χρήζει άμεσης και προνομιακής αντιμετώπισης.

«Μπορεί όλοι μας να έχουμε εγκλωβιστεί στις σκέψεις που προκαλεί το οικονομικό αδιέξοδο και η κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα που οφείλουμε όλοι, ως κοινωνία, να αντιμετωπίσουμε τώρα, πριν είναι πολύ αργά, και αναφέρομαι στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Κι αυτό είναι μέσα στα σχέδια της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», επεσήμανε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, επ’ ευκαιρία της βράβευσης μαθητών πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν την περασμένη χρονιά, τόνισε:

«Το παράδειγμά σας, είναι το παράδειγμα της αριστείας που έχει ανάγκη η χώρα. Είναι το παράδειγμα που οφείλουμε όλοι μας να ακολουθήσουμε, ο καθένας στον τομέα του, αν θέλουμε πραγματικά να τελειώνουμε μια και καλή με τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Είναι αυτός της οργανωμένης προσπάθειας και της αριστείας, απέναντι στις αριστερές ιδεοληψίες και την οπισθοδρόμηση». 

Ενώ κλείνοντας την ομιλία του, αναφορικά με την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της βουλής για τις ελεύθερες μετεγγραφές πολύτεκνων και τέκνων πολύτεκνων, δήλωσε: 

«Στο πρόσφατο Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, επεσήμανα στον Υπουργό Παιδείας την αναγκαιότητα, πολύτεκνοι και τέκνα πολύτεκνων να μπορούν να μετεγγράφονται ελεύθερα, είτε στις πόλεις που σπουδάζουν τα αδέρφια τους, είτε κοντά στο σπίτι τους. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση, συστήνοντας για το θέμα διακομματική επιτροπή. Ευελπιστώ να το πράξει άμεσα. Θα είναι μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς σας στη χώρα. Νομίζω ότι σας το οφείλουμε».