Περισσότεροι από 50 υπερχρεωμένοι πολίτες έχουν ζητήσει συμβουλές και ενημέρωση για θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των δανείων και των οφειλών τους και τις διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν από το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στον πρώτο μήνα λειτουργίας του. 

Το Κέντρο που λειτουργεί από τις 4 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων στην οδό Αεροδρομίου 13, δίπλα από το ΚΕΠ και το οποίο θα εγκαινιαστεί επισήμως σήμερα στις 9 το πρωί, από τον υπουργό Οικονομίας Δημ. Παπαδημητρίου και τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, παρέχει με δύο υπαλλήλους σε καθημερινή βάση δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολίτες που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης. 

Οι πολίτες συγκεκριμένα μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα όπως για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, τον νόμο Κατσέλη, τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, την προστασία από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και πώληση δανείων σε funds κ.ά.

 Το Κέντρο της Λάρισας με δεδομένο ότι για την ώρα είναι το πρώτο της Θεσσαλίας (σύντομα επίκειται και η ίδρυση αντίστοιχου στον Βόλο), το έχουν επισκεφθεί και πολίτες από Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Γιώργος Νούλης (Eλευθερία)