Ανάσες δροσιάς και στιγμές χαλάρωσης σε όλους τους μικρούς Κατασκηνωτές της Πόλης, προσφέρονται τόσο από τον κολυμβητικό σύλλογο “Λαρισαϊκός – Τιτάνες”, όσο και από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας (Ν.Ο.Λ.) κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο Κολυμβητήριο του Αλκαζάρ.
Η αρχή έγινε με τους με τους Κατασκηνωτές του 14ου Δημοτικού Σχολείου στη συνοικία του Ιπποκράτη, όπου από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν γεμάτοι χαρά και ανυπομονησία, περιμένοντας να βουτήξουν με τους φίλους τους στην πισίνα. 
Τα παιδιά των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων με τη βοήθεια του προπονητή κ. Μπάμπη Κατετανόπουλου, αλλά και τις κυρίες, Κωνσταντίνα Μπακαγιάννη και Κωνσταντίνα Ζαχείλα, ήρθαν σε επαφή με το υγρό στοιχείο και τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού.
Όπως τονίστηκε από τους ειδικούς, η κολύμβηση είναι μια τονωτική άσκηση, ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα, την ψυχολογία και την υγεία, τη δύναμη και την αντοχή γενικότερα. Το μάθημα ξεκίνησε, δόθηκαν σανίδες σε όλους, απλές ασκήσεις για αρχάριους, αλλά και παιχνίδι πόλο για το τέλος.
Τα παιδιά συνόδευαν οι Νίκος Μπέτσος και Αριστέα Σάρρου, παιδαγωγοί του  προγράμματος ¨Κατασκήνωση στην Πόλη¨. Μετά το τέλος του μαθήματος ακολούθησε πικ νικ στο πάρκο του Αλκαζάρ. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τη δράση τα παιδιά από το 44ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Πολιτεία καθώς και από άλλες δομές.
Οι δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα η «Πόλη που Μαθαίνει», στοχεύοντας στη συνεργασία και στις συνέργειες όλων των φορέων και των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.  
Για πληροφορίες, βοήθεια ή/και υποστήριξη στα τηλ: 2410680223 και 2410680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 από το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.