Στο φαινόμενο των εκτεταμένων βανδαλισμών σε σημεία της πόλης με τις καταστροφές που επιφέρουν, αλλά και την επιβάρυνση στα ταμεία του Δήμου Λαρισαίων, αναφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Απόστολος Καλογιάννης στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας. 

Με αρκετά αγανακτισμένο ύφος μίλησε για την εγκληματική συνήθεια κάποιων, στο στόχαστρο των οποίων βρίσκονται κυρίως το πάρκο του Αλκαζάρ και το Αισθητικό Άλσος, όπως και άλλα πιο πρόσφατα έργα. 

Προκειμένου να σταματήσει αυτήν την κατάσταση ο δήμαρχος Λαρισαίων σκέφτεται ακόμη και την λήψη νομικών μέτρων με την επιβολή προστίμων προς τους παραβάτες, ενώ ζητά την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, καταγγέλοντας τέτοιου είδους περιστατικά παραβατικότητας. 

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε στην ομιλία της και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, προτείνοντας την δημιουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής για τις καταγγελίες από τους πολίτες, ενώ τόνισε πως αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να γίνονται ανεκτά. 

Κοινή πεποίθηση όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας κατά την συνεδρίαση αποτελεί η λήψη αυστηρών μέτρων απέναντι στο καταστροφικό έργο ορισμένων, ενώ ο Δήμαρχος Λαρισαίων υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας της αντίληψης των πολιτών για την πόλη τους, την οποία θα πρέπει να σέβονται και να προστατεύουν. 

Την εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Αλεξούλης παρουσιάζοντας εκτενώς τους βανδαλισμούς, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιώργος Σούλτης έκανε λόγο για κλοπές καλωδίων σε πάρκα.

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)

*φωτογραφίες tinealarissa.gr