Σε εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του χώρου που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν στο Αισθητικό Άλσος της Λάρισας προχώρησαν σήμερα οι Ενεργοί Πολίτες, στο πλαίσιο πανελλαδικής κίνησης.

Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποί τους, κάνουν ότι μπορούν προκειμένου το κομμάτι του Άλσους που έχουν αναλάβει να είναι φιλόξενο, ωστόσο την ίδια στιγμή η έκταση των 86 στρεμμάτων ουσιαστικά δεν έχει υποδομές για τους επισκέπτες, με τους Λαρισαίους να έχουν χάσει πλέον το ενδιαφέρον τους για αυτόν τον πνεύμονα οξυγόνου της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.
Οι Ενεργοί Πολίτες έχουν ουσιαστικά αναλάβει τη διαχείριση ενός πολύ μικρού χώρου σε σχέση με τη συνολική έκταση του Αισθητικού Άλσους, τον οποίο και διαχειρίζονται έχοντας φυτέψει μάλιστα τόσο δένδρα όσο και εποχικά φυτά. Έχοντας προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες σε καθαρισμό των αγριόχορτων, οι Ενεργοί Πολίτες συνέχισαν σήμερα τις εργασίες, έστω και αν η συμμετοχή ήταν μικρή.
Ελάχιστοι ήταν εξάλλου οι επισκέπτες γενικότερα στο χώρου του Αισθητικού Άλσους, σε μία ημέρα που σε παλαιότερες εποχές θα είχαν κατακλύσει τον χώρο. Άλλωστε αυτή τη στιγμή στο Άλσος δεν λειτουργεί καμία υποδομή, αφού και το αναψυκτήριο παραμένει κλειστό, ενώ γενικότερα τα σημάδια δείχνουν ότι χρειάζεται έντονη περιποίηση όλη η έκταση προκειμένου και πάλι να καταστεί φιλόξενη και να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής. Πάντως τα μέλη των Ενεργών Πολιτών έκαναν και μία βόλτα σε ένα μεγάλο μέρος της έκτασης προκειμένου να συλλέξουν απορρίμματα και να καθαρίσουν ό,τι μπορούσαν.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)