Το Πάσχα του καλοκαιριού είναι για τους Έλληνες χριστιανούς ο δεκαπενταύγουστος που συνοδεύεται από τη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Οι κυριότερες λατρευτικές εκδηλώσεις στο νομό Λάρισας είναι για σήμερα Τρίτη 15 Αυγούστου οι εξής:

Σήμερα πανηγυρίζει η ενορία Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία) Αμπελοκήπων (φωτογραφία).

Στιις 7 το πρωί θα ψαλεί πανηγυρικός όρθρος της εορτής και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου. Το απόγευμα στις 7.30 θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και παρακλητικός κανών της Παναγίας.

Στο Αρμένιο

Στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Αρμενίου θα πραγματοποιηθεί ιερά πανήγυρη, με αφορμή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι ιερές πανηγυρικές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:.

Σήμερα Τρίτη 15 Αυγούστου στις 7:30 το πρωί θα ψαλεί πανηγυρικός όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, π. Αχιλλίου.

-Σήμερα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα χωριά Αρμένιο, Λοφίσκος, Μ. Μοναστήρι, Μεσοράχη και Μύρα του Δήμου Κιλελέρ.

Στις 7:30., θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραστούν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.