Μία εβδομάδα μετά τη Διεθνή ημέρα Σκάκι, οι μικροί Κατασκηνωτές των προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης «Κατασκήνωση στην πόλη» του Δήμου Λαρισαίων, είχαν την ιδέα να ευχαριστήσουν και δημόσια το Σκακιστικό Σύλλογο Λάρισας, τον κ. Ναθαναήλ Σ. αλλά και όλη την ομάδα των εθελοντών που τους μύησε στο μαγικό κόσμο του αθλήματος του σκακιού. 

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γιάννης: Τα καλοκαίρια των γονιών μας είναι γεμάτα από τρυφερές παιδικές αναμνήσεις, όταν όλη η παρέα ξεκουράζεται ή το σκάει για μεσημεριανό κολύμπι, ο μπαμπάς περιμένει στωικά το θείο του για μια παρτίδα ονείρου. Απλώνει τη σκακιέρα του και αρχίζει την αφήγηση. Ο  βασιλιάς ζήτησε από το σοφό άνδρα να δημιουργήσει ένα παιχνίδι, όπου απαιτείται από τον παίχτη πολλά προτερήματα, όπως π.χ. η φρόνηση, η πρόβλεψη, η υπομονή και με τον τρόπο αυτό να αντισταθεί στη μοιρολατρία και στην τύχη… 

Η ομάδα των Σκακιστών επισκέφτηκε και τις οχτώ δομές του προγράμματος του Δήμου, σχετίστηκε δημιουργικά με τα παιδιά, εξήγησε τα οφέλη του παιχνιδιού, παρουσίασε την ιστορία του και την προέλευση του και αμέσως μετά ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα. 

Εντάσσουμε το σκάκι στη ζωή μας γιατί βελτιώνει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ικανότητα μελέτης. Επιπρόσθετα, αυξάνει τη νοημοσύνη, τη δημιουργικότητα, αναπτύσσει την ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού και πρόβλεψης και βελτιώνει την ικανότητα επίλυσης διάφορων προβλημάτων.

Οι υπεύθυνοι παιδαγωγοί του προγράμματος, το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού, η κα. Μπαξεβάνου Σ., Διευθύντρια της διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Αρχή άλλα και όλοι οι Κατασκηνωτές της Πόλης, σας ευχαριστούμε δημόσια.