Το σχέδιο της Ν.Δ για την Υγεία παρουσίασαν στη Λάρισα ο τομεάρχης Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλας
«Δεν θα χτίσουμε καινούργια νοσοκομεία, αλλά θα κάνουμε πρόληψη. Το ΕΣΥ θα αποκεντρωθεί και θα δημιουργηθούν 13 Υγειονομικές Περιφέρειες. Στη θέση των διοικητών και των Δ.Σ θα τοποθετηθούν managers τεχνοκράτες» είπε ο κ.Οικονόμου.
Για τους Έλληνες ανασφάλιστους που δεν έχουν εισοδήματα, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα καλύπτει τις παροχές υγείας, όμως οι ανασφάλιστοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα δεν θα χρησιμοποιούν δωρεάν τις υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων. Το ίδιο και οι τουρίστες, συμπλήρωσε ο τομέαρχης Υγείας της Ν.Δ.
Αναφερόμενος στα δυο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας τα οποία επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τους τοπικούς βουλευτές Χ. Κέλλα, Μ. Χαρακόπουλο και Γ. Κατσιαντώνη, ο Βασίλης Οικονόμου είπε ότι είναι στον μέσο όρο της χώρας και ότι παρότι το Πανεπιστημιακό είναι από τα καλύτερα ωστόσο έχει προβλήματα.
Ο κ. Φωτήλας είπε ότι δεν θα βρέξει λεφτά αύριο αλλά θα πρέπει να τα εξοικονομήσουμε. Οι αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα γίνουν άμεσα και θα είναι εμφανείς από την επόμενη κιόλας μέρα, ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης.

ert.gr