Δύο ευχάριστες ειδήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής και ενημέρωσης των δικαστικών υποθέσεων στη Λάρισα περιελάμβανε η χθεσινή πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους και τις οποίες αποκάλυψε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της περιοχής κ. Δημήτρης Κατσαρός κατά τη διάρκεια του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας. 

Και οι δύο αφορούν στον εκσυγχρονισμό και σχετίζονται τόσο με την ενημέρωση των εμπλεκομένων (μαρτύρων, διαδίκων, δικηγόρων) στις υποθέσεις όσο και στην ταχύτερη συνεργασία των δικηγόρων με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας. 

Μέσα στο έτος θα τοποθετηθούν οθόνες με- γάλου μεγέθους για να μπορούν όλοι να βλέ- πουν με ποια υπόθεση ασχολείται το δικαστήριο κάθε ώρα. Έτσι, σε επιλεγμένα σημεία του Μεγάρου θα τοποθετηθούν επτά μεγάλου μεγέθους οθόνες στις οποίες πέραν της εξέλιξης του ποινικού εκθέματος θα απεικονίζονται επίκαιρες ανακοινώσεις, ειδήσεις και άλλα ενημερωτικά στοιχεία. Ακόμη υλοποιείται η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας ποινικής υπόθεσης μέσω διασύνδεσης της Εισαγγελίας με τον κλειστό τομέα του ιστοτόπου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. 

Δυνατότητα που όπως είπε ο κ. Κατσαρός «προχωράει μετά από πολυετή προσπάθεια, χάρη στην επιμονή του ΔΣΛ και το γνήσιο ενδιαφέρον και το πνεύμα συνεργασίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μαγκούτα», συμπληρώνοντας ότι θα τηρηθούν αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας και διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων.

Κ.Γκιάστας (Eλευθερία)