Μεγάλα προβλήματα προκαλούν στην καθημερινότητα των κατοίκων της Λάρισας τα σκουπίδια που «λιμνάζουν» στους δρόμους της πόλης εδώ και μέρες.

Η πρωτοβουλία να βγουν στους δρόμους πέντε απορριμματοφόρα για να μαζέψουν τα σκουπίδια από ορισμένα κομβικά σημεία στο κέντρο, είναι σημαντική, αλλά δεν προσφέρει παρά ελάχιστη λύση στο πρόβλημα. Εκτός από θέμα αισθητικής, η δυσωδία που με τον καύσωνα που έρχεται τις προσεχείς μέρες θα γίνει ακόμα πιο έντονη, εγκυμονεί προβλήματα υγείας. Μάλιστα, όπως αναφέρει αναγνώστης του kosmoslarissa.gr, έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια σε πολυκατοικία στο κέντρο της Λάρισας με κάδο μπροστά στην είσοδο, ενθαρρυμένα -προφανώς- από τα ατελείωτα σκουπίδια.

Την ίδια ώρα, από σήμερα το πρωί έχουν ξεκινήσει ψεκασμοί των κάδων σε αρκετά κεντρικά σημεία της Λάρισας. Ειδικό συνεργείο με προστατευτικές στολές μαζεύει τα «χύμα» σκουπίδια σε μεγάλες πράσινες σακούλες και στη συνέχεια προχωρά σε ψεκασμό του κάδου για απολύμανση.

Οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν εν αναμονή της σημερινής απόφασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη λήξη της απεργίας ή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης

Στις φλόγες σκουπίδια στη Λάρισα - Κινδύνευσαν καταστήματα

Καλογιάννης: Τα σκουπίδια δεν είναι δυνατόν να μείνουν άλλο στους δρόμους