Ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών βρίσκεται το έργο κατασκευής κυκλικού κόμβου στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, καθώς το πράσινο φως άναψε χθες μετά και τον ορισμό αναδόχου. Έτσι, με την ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών τους αμέσως επόμενους μήνες θα εγκατασταθεί εργολάβος για την κατασκευή κόμβου στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος της σημερινής διασταύρωσης για το γήπεδο της ΑΕΛ. 

Το έργο, προϋπολογισμού 830.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών. 

Ο συγκεκριμένος κόμβος είναι μεγάλης κυκλοφοριακής σημασίας καθώς με την έξοδο προς Καρδίτσα θα αποσυμφορήσει την κίνηση που – συχνά παράνομα – διεξάγεται μέσω της πόλης. Αφού μέχρι σήμερα, όσοι κινούνταν στην περιφερειακή Λάρισας – Τρικάλων με κατεύθυνση προς Καρδίτσα ή παράνομα θα κινούνταν αριστερά προς το νέο Κοιμητήριο ή θα κατευθύνονταν μέσω της οδού Θεοφράστου.

Με τον κυκλικό κόμβο αποκτά παράλληλα ασφαλή οδική πρόσβαση το γήπεδο της ΑΕΛ ενώ εξίσου σημαντική θεωρείται η εξέλιξη της σύνδεσης, μέσω παράλληλης οδού, στο Διαχρονικό Μουσείο, ένα σημαντικό Μουσείο για την περιοχή που δέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.