Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία δήλωσε από τη Λάρισα ο υπ. Άμυνας Π. Καμμένος ξεκαθαρίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες, αν χρειαστεί να προασπίσουν την πατρίδα μας.

Ο κ. Καμμένος βρέθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο απονομής των πολεμικών σημαιών σε έξι σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και ξεκαθάρισε ερωτηθείς ότι «η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να αποτελέσει μέρος της Ευρωπαϊκής οικογένειας θα πρέπει να σταματήσει τις λεκτικές προκλήσεις».

Όσον αφορά ειδικότερα την τελετή παράδοσης των πολεμικών σημαιών ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι «είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα που δείχνει την ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε όλοι μας στο παρελθόν. Σε εκείνους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, κάνοντας την πατρίδα μας ελεύθεροι, υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ο ελληνικός λαός στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχίσουν την παράδοση και την ένδοξη ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Λάρισα παραμένει και θα παραμείνει το σημαντικότερο κέντρο της επικράτειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελεί τη βάση της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός Αμυνας συνοδεύονταν από τον Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χ. Τελίδη, ενώ στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΑΤΑ πτέραρχος Χρ. Χριστοδούλου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ηλ. Λιοντάρης, ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ι. Γιάγκος, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. στη Λάρισα Β. Κόκκαλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

Στην δοξολογία χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ενώ ο υπουργός Αμυνας κατέθεσε μετά το πέρας της απονομής των σημαιών και στεφάνι στο Ηρώο της 1ης Στρατιάς.

ert.gr