Σε «θρίλερ» με απρόβλεπτες διαστάσεις εξελίσσεται η υπόθεση με τις τοποθετήσεις  έξι διευθυντών σε σχολεία της Λάρισας, μετά τη χθεσινή δικαστική παρέμβαση. Το διοικητικό Εφετείο Λάρισας, με χθεσινή του απόφαση εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής της εκτέλεσης απόφασης της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης  Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου, με αποτέλεσμα οι έξι προσφεύγοντες διευθυντές γυμνασίων και λυκείων του νομού να παραμένουν στις θέσεις τους έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση του δικαστηρίου.
Η δικαστική εξέλιξη είχε αποτέλεσμα να κηρυχθεί άγονη ουσιαστικά η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, όπου αναμενόταν να ορισθούν νέοι διευθυντές στη θέση των έξι, η θητεία των οποίων ανακλήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου με απόφαση της κ. Αναστασοπούλου μετά τις καταγγελίες για «εκπρόθεσμη εκ μέρους τους οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής τους δήλωσης προτίμησης σχολικών μονάδων».
Η απόφαση Αναστασοπούλου, μετά μάλιστα την αναπομπή της υπόθεσης στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ, θα προκαλούσε «καραμπόλα» στις τοποθετήσεις νέων διευθυντών ειδικά για τα σχολεία της Λάρισας αλλά μετά τη δικαστική παρέμβαση, η υπόθεση θα διαιωνίζεται για μήνες.
Είναι η πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, μεσούσης της σχολικής χρονιάς και μήνες μετά τις τοποθετήσεις διευθυντών το περασμένο καλοκαίρι, που ανακαλούνται τοποθετήσεις διευθυντών με το ΠΥΣΔΕ να καλείται να προχωρήσει στην επιλογή νέων.
Ελευθερία