To Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας επισκέφτηκαν 35 παιδιά της Δομής του Δήμου Λαρισαίων ''Τα φιλαράκια του Αγίου Κωνσταντίνου'' στο πλαίσιο  των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ''Κατασκήνωση στην πόλη ''.
Τα παιδιά συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Μαίρη Καζαντζίδου και η κ. Μαρία Νταουντά , στον χώρο του Μουσείου τους υποδέχτηκε η Δημοτική σύμβουλος κ. ΄Αννυ Ψάρρα.
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό κ. Αννα Ιακωβίδου. Τα παιδιά παρακολούθησαν  την ξενάγηση, κάνοντας μάλιστα πολλές ερωτήσεις για την ιστορία  του κτιρίου,τα εκθέματα που φιλοξενούνται  αλλά  και για την ένδοξη ιστορία της αντίστασης του λαού μας την περίοδο της κατοχής και του απελευθερωτικού αγώνα.

Η μάχη της σοδειάς ,η απελευθέρωση της Λάρισας ,το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης τράβηξε το ιδιαίτερο  ενδιαφέρον των παιδιών μέσα από την συνομιλία που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της ξενάγησης . Χρέος της δικής μας γενιάς να περάσουμε τα αντιφασιστικά , αντιπολεμικά μηνύματα στις γενιές που έρχονται.
Οι επισκέψεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας ,πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της γνωριμίας των παιδιών με τα μουσεία της πόλης αλλά και την  προσέγγισή τους  με την σύγχρονη ιστορία της πόλης μας.