Η διοίκηση του ΕΚΝΛ, καλεί "όλους τους εργατουπάλληλους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά με την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, την Τετάρτη 13 Ιούνη, 7.30 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία, στη νέα αντεργατική επίθεση, την άθλια προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-Ε.Ε, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα."

Οπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κάλεσμα, "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέθεσε με τη μορφή του κατ’ επείγοντος και ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντεργατικά-αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, για να κλείσει την 4η αξιολόγηση, με την Ε.Ε και το ΔΝΤ.
Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν ψηφισθεί ως σήμερα.
Τώρα πρέπει να δυναμώσουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:
• Μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων με Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ.
• Μόνιμη και πλήρη εργασία για όλους, με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο.
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
• Επαναφορά των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητάς τους, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το δημόσιο ακόμα για 500 ευρώ. Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει πλήρως την κύρια κατοικία.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κάλυψη των απωλειών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Να καταργηθεί ο νόμος «Κατρούγκαλου». Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.
• Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
• Αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στη δουλειά από ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης. Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ.
• Επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, φυσικού αερίου, σε ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των τόκων.
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια."