Σε περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις κλήθηκε να παρέμβει η ΔΕΥΑΛ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον παγετό και τη σφοδρή χιονόπτωση των προηγούμενων ημερών. Το θερμόμετρο σήμερα τα ξημερώματα έδειξε σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου -19 βαθμούς με αποτέλεσμα αρκετά υδρόμετρα να σπάσουν.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θ. Καφφές σήμερα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ κλήθηκαν να παρέμβουν σε περισσότερες από 50 περιπτώσεις με σπασμένα υδρόμετρα, τα οποία δεν άντεξαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Από τη στιγμή που θα δεχθούμε την κλήση εντός της ημέρας, φροντίζουμε να παρέμβουμε και να αλλάξουμε το υδρόμετρο σε περίπτωση που έχει σπάσει λόγω του παγετού, επεσήμανε ο κ. Καφφές, ο οποίος απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε όλους τους πολίτες να λάβουν μέριμνα για τις σωληνώσεις που είναι εκτεθειμένες στον παγετό για να μην παγώσουν. Από τις αρχές της εβδομάδας τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ δέχονταν πολλές κλήσεις εκ των οποίων οι 50 περίπου ημερησίως αφορούσαν σε σπασμένα υδρόμετρα.
Το ενδιαφέρον πλέον της ΔΕΥΑΛ εστιάζεται στις σχάρες των υπονόμων, οι οποίες θα πρέπει να είναι καθαρές γιατί οι όγκοι του χιονιού που έχουν σωρευτεί σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για βροχές θα δημιουργήσουν ενδεχόμενα προβλήματα. Υπάρχουν 15.000 σχάρες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ, δεν προλαβαίνουμε να μεριμνήσουμε για όλες, εξήγησε ο κ. Καφφές, ζητώντας από τους πολίτες να φροντίσουν και αυτοί να είναι καθαρές οι σχάρες των υπονόμων που βρίσκονται δίπλα από τα σπίτια τους.
Πηγή: ert.gr (Iωάννης Γιάτσιος)