Αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Μάλιστα φέτος οι παιδικοί σταθμοί θα φιλοξενήσουν περίπου 2.200 παιδιά, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, όπως τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.
Ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για αναβάθμιση των υποδομών για τη διαβίωση και φύλαξη των παιδιών, ενώ σημείωσε πως είναι πάνω από 1100 οι θέσεις για τους δικαιούχους voucher  στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και 550 οι θέσεις στα ΚΔΑΠ μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018». Παράλληλα κάλεσε τις οικογένειες της πόλης να εμπιστευτούν τις δημόσιες δομές τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου.
Τη λειτουργία 8 σχολών γονέων προκειμένου να διαμορφωθεί το «τρίπτυχο» εκπαιδευτικός – παιδί – γονιός ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης.
Στο πρόγραμμα «Μικρή Κατασκήνωση» αναφέρθηκε η κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη λειτουργία τριών παιδικών σταθμών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, στους οποίους θα μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά κάτω των 6 ετών.
Για τους Παιδικούς Σταθμούς
Για τη νέα χρονιά έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις περίπου 10 ατόμων λόγω αύξησης κάποιων βρεφικών τμημάτων (3ος Π.Σ., 20ος Π.Σ., Γιάννουλη), θα φιλοξενηθούν περίπου 100 βρέφη επιπλέον. Συνολικά υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας  2.200 παιδιών από τα οποία περίπου 1.000 θα φιλοξενηθούν με voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ-Περιφέρειας Θεσσαλίας «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» της ΕΕΤΑΑ.
Για την επόμενη χρονιά συνεχίζεται:
    Συνεχίζεται το πρόγραμμα OPEN SYSTEM με τον παιδαγωγικά υπεύθυνο κο Λάκη Κουρετζή, προστέθηκαν Μουσικοί και Γυμναστές στο καθημερινό πρόγραμμα.
    Βελτιώνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες με τα νέα κεντρικά μαγειρία που μετά από πιλοτική εφαρμογή θα λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο.
    Συνεχίζουμε τη συνεργασία με φορείς της πόλης, με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, ΙΕΚ Μαγειρικής και Προσχολικής Αγωγής, εντάσσουμε τις νέες τεχνολογίες στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, συνεχίζεται η εκπαίδευση προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.
    Για τη στήριξη των γονέων και στοχεύοντας στην καλύτερη συνεργασία μαζί τους θα λειτουργήσουν 8 Σχολές Γονέων κατά τη νέα περίοδο.
    Οι Παιδικοί Σταθμοί έχουν ανακαινιστεί εσωτερικά & εξωτερικά στην πλειοψηφία τους και συμπληρώθηκε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός τους.
    Με την παιδαγωγική αρχή ότι το παιδί «μαθαίνει παίζοντας» ξεκινάμε τη διαμόρφωση των αύλειων χώρων των παιδικών σταθμών με δάπεδα ασφαλείας, αμμοδόχους, παιδότοπους καθώς συνεχίζεται και η λειτουργία της Απογευματινής Ζώνης (Μικρή Κατασκήνωση), προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες πολιτών.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από 31/5/2017 έως 20/6/2017 και ώρα 08:00 π.μ.-13:30 μ.μ. στους εξής Παιδικούς Σταθμούς:
3ο   Π.Σ. ΣΚΟΥΦΑ 21
25ο   Π.Σ. ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ & ΑΝΩΝΥΜΟΥ – Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ
5ο   Π.Σ.  ΡΟΥΣΒΕΛΤ 46
6ο   Π.Σ.  ΣΙΦΝΟΥ & ΕΧΕΚΡΑΤΙΔΟΣ - ΝΕΡΑΪΔΑ
7ο    Π.Σ.  ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ 62  , ΦΙΛ/ΠΟΛΗ
13ο  Π.Σ. ΑΙΟΛΟΥ 4
12ο  Π.Σ. ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ & ΑΝΩΝΥΜΗΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗ
14ο  Π.Σ. ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 2, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
18ος Π.Σ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
   Τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατίθενται είναι:
    α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης –αυταπάγγελτη αναζήτηση.
    β. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας .
    γ. Βεβαίωση εργασίας της μητέρας από τον εργοδότη (τεκμηριωμένη με ένσημα για ιδιωτικούς υπαλλήλους και με έναρξη εργασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τελευταία ημερομηνία έναρξης εργασίας 20-5-2016).
    δ. Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.
    ε.    Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του πατέρα.
  στ. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο  (κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, μονογονεϊκή οικογένεια, στρατεύσιμος  γονέας, φοιτητής, ΑΜΕΑ).
Για τα ΚΔΑΠ
Άλλα δύο νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, προστίθενται στα 10 που ήδη λειτουργούν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Τα νέα ΚΔΑΠ θα λειτουργήσουν σε Φιλιππούπολη και στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Στόχος  τους είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών κατά τις απογευματινές ώρες (2:00μμ – 10:00μμ).
Δημιουργήθηκαν επιτέλους 2 ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, που προσφέρουν υπηρεσίες μετακίνησης με το Λευκό Ταξί, ενώ δημιουργήθηκε και η πρώτη παιδική χαρά ΑΜΕΑ.  Αποτελούν μια καινοτόμο παιδαγωγική πρόταση που στηρίζεται στην πνευματική, καλλιτεχνική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών μέσα από την βιωματική μάθηση, την τέχνη και το παιχνίδι. 
Παιδαγωγοί, εικαστικοί, μουσικοί, θεατρολόγος, με ένα μεγάλο δίκτυο συνεργασιών με  πολιτιστικούς πυλώνες της πόλης (μουσεία, πινακοθήκη, θέατρο, δημοτικό ωδείο), και εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς διαμορφώνουν ένα ποιοτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα, με εξωστρεφείς δράσεις σύμφωνα με την κουλτούρα του προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει». Μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά, λογοτεχνία, αθλητικές δραστηριότητες και τόσες άλλες δραστηριότητες προσφέρονται καθημερινά στα παιδιά, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται και το κομμάτι της σχολικής  υποστήριξης και μελέτης από την παιδαγωγική ομάδα των συνεργατών.
Κατά την περσινή χρονιά, πάνω από 400 παιδιά της πόλης συμμετείχαν σε μεγάλα project τέχνης και πολιτισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
•    Την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στο κέντρο της πόλης, εμπνευσμένη από το έργο του ΠΙΚΑΣΣΟ.
•    Τη συμμετοχή στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και στην εβδομάδα παιδικής λογοτεχνίας όπου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με συγγραφείς, το δίκτυο βιβλιοθηκών της πόλης και τα μουσεία της Πόλης 
Για την επόμενη χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες φιλοξενίας όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού παιδιών ημερησίως, παρέχει 540 θέσεις απασχόλησης στα παιδιά της πόλης, λειτουργώντας σε δύο ημερήσιους κύκλους σε 10 πιστοποιημένες δομές.
•    1ο Δημ. Σχολείο, Γιάννουλης
•    14ο Δημ. Σχολείο, Γερουλάνου 2, περιοχή Ιπποκράτης
•    ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, Γεωργιάδου 33
•    4ο Δημ. Σχολείο, Ανθ. Γαζή & Κουμουνδούρου
•    44ο Δημ. Σχολείο, Νέα Πολιτεία
•    8ο Νηπιαγωγείο, Χαραυγή
•    33ο Δημ. Σχολείο, Νέα Σμύρνη
•    33ο-45ο Νηπιαγωγείο, Άγ. Κων/νος.
Δομές ΚΔΑΠ ΜΕΑ
•    1ο Ειδικό Σχολείο, Μουσών Νεάπολη
•    33ο Δημ. Σχολείο, Νέα Σμύρνη
 Ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει 380 θέσεις βρεφών και 830 θέσεις νηπίων για τους δικαιούχους voucher μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής 2017-2018». Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος και για παιδιά 5-12 ετών, ο Δήμος Λαρισαίων για τα 10 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης προσφέρει πάνω από 550 θέσεις για τα παιδιά της πόλης.
Το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου είναι στη διάθεση των γονέων που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία και υποστήριξη για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, από τις 08:00 π.μ.-14:00 μ.μ. στα γραφεία της Δ/νσης  Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής, επί της οδού Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 3ος όροφος, έως τις 9/6/2017, καταληκτική ημερομηνία. Επίσης στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου& Λευκίππου–Ροδοπούλειο, τηλ: 2410663085, 2410661727, ώρες: 09:00–15:00
Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την παραλαβή των voucher.