Η θεατρική ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης ανεβάζει το έργο του Γιάννη Ξανθούλη «Μια τρελή τρελή πολυκατοικία», την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 στις 19:30 στο Aμφιθέατρο του Λυκείου Γιάννουλης.
Το έργο του Γιάννη Ξανθούλη καλεί τους θεατές να κάνουν μία βουτιά στο όνειρο, το χρώμα και τη χαρά, να ξεφύγουν από την πεζή καθημερινότητα και να γίνουν για λίγο ένοικοι της τρελής τρελής πολυκατοικίας της οδού «Μελιτζανάκι».
Πρόκειται για μία πολυκατοικία όπου ο ζωγράφος Λαδομπογιάς καταφέρνει με τις τρελομπογιές του να τους τρελάνει όλους! Με κάθε πινελιά του συμβαίνει και μία ανατροπή όπως χιόνια στο ρετιρέ, μία ζούγκλα στον 2οόροφο, δυνατοί αέρηδες στον 3ο όροφο. Ζωντανεύουν το ασανσέρ και  οι γλάστρες, ενώ ο ήλιος και το φεγγάρι κατεβαίνουν από τον ουρανό και νοικιάζουν ένα διαμέρισμα. Ταυτόχρονα όμως, ζωντανεύουν και τα άσχημα στοιχεία της ιστορίας, όπως τα σκουπίδια και το καυσαέριο που πνίγουν τις μεγαλουπόλεις.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου συλλέγονται τρόφιμα για τους άπορους συμπολίτες.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Καρυδάκη και τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Παίζουν τα παιδιά:
Λαδομπογιάς: Μαρίνα Φουνταρλή και Κωνσταντίνα Αλεξίου
Ασανσέρ: Έλια Βουβουσιώτη
Καυσαέριο: Ελευθερία Τοπάλη
Φεγγάρι: Πόπη Ανδρέου
Ήλιος & δεσποινίς Γλαστροπούλου: Κατερίνα Ανδρέου
Σεισμός & δεσποινίς Γλαστροπούλου: Μαρτίνα Βουβουσιώτη
Ανεμώνα: Ιωάννα Ευθυμιάδη και Έλλη Χαραλάμπους
Κονσερβοκουτοπόνηρη: Στέλλα Κονταξή
Αδελαΐδηε – ρεπόρτερ: Γιάννης Πίχλιαβας
Πολυχρονόπουλος – ρεπόρτερ: Αναστάσης Μιχαλούδης
Ψηλομύτα: Εύη Τοπάλη