Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας  στη συνεδρίαση της Τρίτης 28/06/2016 αποφάσισε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας-κατάληψη στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας (Μανδηλαρά 23) την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι και  καλεί όλους τους συναδέλφους, ειδικά αυτούς που θίγονται από τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα και τα νέα μέτρα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,(φιλολόγους, φυσικούς, χημικούς, βιολόγους, γεωλόγους, πληροφορικής, οικιακής οικονομίας, ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ),  με κύρια αιτήματα : 

Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Άμεση απόσυρση όλων αυτών των μέτρων του Υπουργείου. 

ΟΧΙ στην υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Συνάδελφοι, με τις αλλαγές στην εκπαίδευση και στα ωρολόγια προγράμματα, μετά τους νέους πίνακες που ανακοινώθηκαν, είναι πλέον φανερό ότι υπάρχουν πάνω από 220 πλεονάσματα στο νομό, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δε θα βρίσκουν σχολεία για να συμπληρώσουν το ωράριό τους. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι προς όφελος του κλάδου και βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση από τα συνέδρια της ΟΛΜΕ και τις αποφάσεις των συνελεύσεων των προέδρων, ενώ έχουν στόχο τη μείωση του κόστους με μηδενισμό των διορισμών. 

Οι αλλαγές αυτές έγιναν χωρίς διάλογο, φέρνουν μείωση των θέσεων των συναδέλφων και μας οδηγούν σε έξοδο από την εκπαίδευση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, γι αυτό και ζητούμε την απόσυρση αυτών των αλλαγών, να πάρει πίσω αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση.