Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα φιλοξενεί στους Μεγάλους εκθεσιακούς χώρους - Αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα, την ατομική έκθεση της εικαστικού Λυδίας Δαμπασίνα με τίτλο “MORS”, στην οποία περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις, φωτογραφίες και βίντεο της εικαστικού της χρονικής περιόδου 1981 - 2018.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε τον Μάϊο του 2018 και εντάχθηκε στις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 με θέμα “Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό” . Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού αποφασίστηκε η παράταση της διάρκειας της έκθεσης έως την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.
Η Λυδία Δαμπασίνα είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951. To 1966, πηγαίνει στην Γαλλία όπου τελείωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ (Γαλλία). Στην δουλειά της χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις, τα objets trouvés, τις σκηνοθετημένες φωτογραφίες, τα κείμενα, και το βίντεο. Τα τελευταία οκτώ χρόνια η δουλειά της επικεντρώνεται στην παγκόσμια οικονομική και ηθική κρίση και στις ανισότητες που αναπτύσσονται γεωμετρικά καθώς και στην ενδόμυχη αλληλογραφία της.
Διάρκεια έκθεσης: 18 Μαΐου έως 3  Οκτωβρίου 2018
Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μπόλης
Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-621205