Την επέκταση της χρονικής διάρκειας του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών για τους 43 εργαζόμενους στη δομή του Κουτσόχερου, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, Εργασίας κ. Χατζηδάκη και Μετανάστευσης κ. Μηταράκη.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη: «Κύριοι υπουργοί, με την υπ’ αριθνμ. 5270 (ΦΕΚ B' 5584/18.12.2020)απόφασή σας, τροποποιώντας την υπ' αρ. 8.8766/24.9.2018 (Β' 4221) κοινή υπουργική απόφαση με θέμα την Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών - Γ' κύκλος» (Δημόσια Πρόσκληση ν. 10/2018), και κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Λαρισαίων, αποφασίστηκε η επανατοποθέτηση από 27-01-2021 και για διάστημα τεσσάρων(4) μηνών των ωφελουμένων, οι οποίοι απασχολήθηκαν στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων (Κουτσόχερο Λάρισας). 

Ως αντιλαμβάνεστε η χρονική αυτή διάρκεια έχει παρέλθει, οι ωφελούμενοι στην προσφυγική δομή δεν μπορούν να επανατοποθετηθούν, εάν δεν μεσολαβήσει υπουργική απόφαση παράτασης της χρονικής διάρκειας του προγράμματος, ενώ η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της δομής εμφανίζει δυσχέρειες, αν λάβουμε υπόψη, ότι το αντικείμενο εργασίας των ωφελούμενων αφορά εργασίες καθαριότητας και λοιπών χειρωνακτικών εργασιών.

Κατόπιν τούτων, αιτούμαι την παράταση της χρονικής διάρκειας του ανωτέρω προγράμματος και την επανατοποθέτηση των 43 ωφελουμένων του προγράμματος στην προσφυγική δομή Κουτσόχερο Λάρισας».